• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2016
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Finland. Asylsökande får information om Finlands lag och finländska seder, jämställdhet och parförhållanden, sexualitet och sex i mobilen.

migriMigrationsverket meddelar att det, tillsammans med Funzi som producerar mobilinlärningstjänster, lanserat en kurs som behandlar Finlands lag och finländska seder, jämställdhet och parförhållanden, sexualitet och sex, sexualundervisning, sexuellt våld och trakasserier samt vikten av sexualhälsa. Asylsökande kan ta del av kursen i sina egna mobiltelefoner. Dessutom informeras också på mottagningscentralerna (asylboendena), av personalen och av polisen m.fl.

Migrationsverket:

– Det är viktigt att asylsökande som kommer till Finland får ändamålsenlig information enkelt och snabbt även om skyldigheter och rättigheter som gäller dem. Syftet med webbkursen är att komplettera den handledning som redan görs vid förläggningarna, säger chefen för resultatområdet Olli Snellman.

Kursen i jämställdhet och sexualitet är tillgänglig kostnadsfritt på adressen www.funzi.mobi

Funzi har tidigare lanserat informationspaketet About Finland som är tillgängligt på engelska, arabiska och även på somaliska. About Finland hjälper asylsökande att utveckla färdigheter som de kan utnyttja i det dagliga livet och som hjälper dem att anpassa sig till det finländska samhället.

Så här ser basinformationen ut i informationspaketet About Finland om vilka skyldigheter som finns och vad som är viktigt i Finland samt något om skola och utbildning. Klicka på resp bild för att se den i större storlek.

Obligations in FinlandEducation

Finländska medier serie grön

%d bloggare gillar detta: