• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2016
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Sveriges tillkortakommanden uppmärksammas

Daily Mail 2016-01-29Klicka på textrutan för att komma till artikeln i Daily Mail.

 

Jag blev uppmärksammad av en vän på att en migga (via mig) citeras i den brittiska tidningen Mail Online. Ingen från tidningen har talat med mig, men uppenbarligen läser någon där vad miggorna berättar och ur en av de texterna har de citerat följande:

Mailonline logoOne social commentator named Merit Wager — an author and columnist on one of Sweden’s daily newspapers — claimed on her online blog in November that administrators at the immigration service had been ordered to ‘accept the claim that an applicant is a child if he does not look as if he is over 40’.

Det var inte jag som ”claimed” detta, utan en migga som berättade. Här kan man läsa hela texten och här är ett utdrag ur den:

profileJag talade med en av handläggarna som berättade att för att ett asylsökande ”barn” ska skrivas upp i ålder, utan stöd av läkarutlåtande, ska det ska vara absolut uppenbart att vederbörande är vuxen och då för säkerhets skull helst i 40-års-åldern. Man väntar därför tills man möter den sökande under asylutredningen och först därefter tar man ställning till att remittera den sökande till medicinsk åldersutredning. Men med tanke på att allt fler läkare vägrar att göra medicinska åldersutredningar så får många av dessa män uppehållstillstånd, vilket de inte hade fått om de registrerats som vuxna.

Och så här skrev en migga den 9 oktober 2014: ”Vi är många som har erfarenhet av Sachsska Barnsjukhusets medicinska åldersbedömningar – och vi är djupt frustrerade.”

Den 19 november 2015 skrev en enhetschef följande ”Nu är det ett faktum att vi inte längre kan upprätthålla lagkraven kring utredning, placering och uppföljning av ensamkommande barn och minderåriga som söker asyl här.”

© denna blogg.

 

%d bloggare gillar detta: