• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2016
  M T O T F L S
  « Jul   Sep »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Ny bloggadress från den 8 december torsdag, 8 december, 2016
   Ny bloggadress från den 8 december är meritwager.nu. Adressen meritwager.se har släckts ner och det går tyvärr inte att peka om därifrån till den nya adressen. här sajten på meritwager.wordpress.com kommer inte längre att uppdateras. Alla nya inlägg finns på meritwager.nu. Välkomna dit! Följ gärna med till den ”gamla” sajten – med den nya layouten –  på den […]

En migga: ”Det är slående vilken överrepresentation av utländska namn det är i misstanke- och belastningsregistret!”

En migga reflekterar:

profileVi gör ju emellanåt slagningar i MR/BR (misstanke- och belastningsregistret). Jag har nog inte berättat det tidigare, om hur det brukar se ut när man söker på ett födelsedatum.

Jag gjorde en sökning häromdagen, vilket görs inför vissa beslut. Vi söker då både på namn och födelsedatum, och när vi söker på födelsedatum listas alla namn med detta födelsedatum.

Det är slående vilken överrepresentation av utländska namn det är! Jag har brukat dra till med att hälften har namn typiska för Mellanöstern, men nu tänkte jag att jag skulle räkna bara för att kolla om det stämmer. Så jag räknade och jag kom fram till att det faktiskt var mer än hälften av alla som förekom i MR/BR med detta födelsedatum, som hade mellanösternklingande namn! Alltså, inte ens jag trodde att överrepresentationen var så stor.

Inte undra på att Brottsförebyggande rådet (BRÅ), regeringen, media med flera inte vill redovisa invandrares brottslighet…

Tilläggas bör, att det här inte ens var ett så kallat ”kritiskt” datum, det vill säga 1 januari eller 1 juli som ju är ännu starkare överrepresenterade av asylinvandrade eftersom personer utan identitetshandlingar ofta tilldelats dessa födelsedatum.

Kommentar: Borde inte dessa uppgifter redovisas öppet och komma till allmänhetens kännedom?

© denna blogg. Vid ev citat, vänligen länka till originalinlägget.