• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2016
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Migrationsverket gör som många av sina klienter: byter identitet

Så här presenteras Migrationsverkets nya identitet – som jag inte hade en aning om att de de satt och jobbade med mitt under brinnande asylkris . En kris som kostar staten så många miljarder att nollorna snart inte räcker till. Men tid och pengar finns ändå till att sitta och skapa sig en ny identitet! Förmodligen hoppas Migrationsverket kunna börja ett nytt liv i den, hur nu det ska gå till. Så här ser den ut och det här meddelas de anställda på verket:

MIGs nya identitet lång

Flosklerna står på rad. Meningslösheter radas upp. Som:

Att säkra lika hänsyn och respekt för människor på väg.

Vad betyder det? Hur ”säkrar” man detta? Och ”lika hänsyn och respekt” – lika som vad? Samt varför för ”människor på väg”, varför inte för människor som är här? Helt ofattbart budskap! Mikael Hvinlunds förklaring är lika konstruerad som den korta meningen.

Och:

Här arbetar vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser.

En aning märklig ter sig även den meningen, med tanke på att Migrationsverkets sätt att hantera såväl asylrätten som den reglerade invandringen är starkt kritiserat och ifrågasatt.

Att Migrationsverkets tidigare vision togs bort i våras, betyder det att den visionen inte längre gäller alls? Vad är det som har förändrats så att den visionen, som säkert kostade sina modiga skattepengar, inte längre används? Den lät så här:

MIGs äldre vision till våren 2016

Varför gör Migrationsverket just nu ett ”identitetsbyte”? Hur många har varit inblandade i identitetsbytet och vad har det kostat?

profileEn migga kommenterar:

”Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige, och för dem som vill arbeta, studera eller bo här.”

Myndigheten finns alltså inte för medborgarna i landet. Det har vi ju märkt, men att de inte ens bryr sig om att pliktskyldigt plita ner det är så talande.

Vem är det som betalar för myndigheten, och vem har genom folkets högsta beslutande organ beslutat inrätta den, frågar de sig inte.

Det här faställdes tydligen efter midsommar men presenterades igår för alla chefer.

 

© denna blogg.
%d bloggare gillar detta: