• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2016
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Finland. Sverige. Om skärpta medborgarskapskrav och asylinvandrade som reser på semester till länder de fått skydd mot.

slunga-poutsalo-vill-skarpa-kraven-for-medborgarskap-savon-sanomat-1-10-2016Klicka på textrutan för att komma till artikeln på Savons  Sanomats sajt (på finska).

Sannfinländarnas partisekreterare Riikka Slunga-Poutsalo anser att kraven för att asylsökande som nu beviljas uppehållstillstånd ska få finskt medborgarskap bör preciseras och skärpas. Hon vill skärpa såväl språkkraven som inkomstkraven och kraven på hur länge en person ska ha befunnit sig i landet. Hon säger:

– Dessa krav bör övervägas på nytt. För att beviljas medborgarskap borde ett absolut villkor vara att man har tillräckliga inkomster för att kunna försörja sig själv och att de som fått skydd ska vara med och bygga de finländska samhället tillsammans med majoritetsbefolkningen.

Hon menar också att Finland bör förbereda sig på en ny våg av asylsökande. I det stirra hela är hon nöjd med hur regeringen hanterat migrationspolitiken:

– Regeringen har gjort många bra förändringar. De borde ha infarts redan tidigare innan asylströmmen till Finland började. Då hade vi klarat oss betydligt bättre.

Ibland funderar hon dock över om asyl och uppehållstillstånd beviljas på rätta grunder

– Något som förvånar mig är när en asylsökande som fått uppehållstillstånd i Finland semestrar i det land han flytt ifrån. Är han då verkligen i behov av skydd?

Kommentar: Den sista undringen – om huruvida en person som genast kan resa till hemlandet så snart han fått uppehållstillstånd i ett land som Sverige eller Finland verkligen är i behov av skydd – har jag haft under alla de många år jag sett detta ske. Här en text (som i sin tur innehåller länkar till flera texter) om detta fenomen som man har sett mellan fingrarna med i Sverige under lång tid och som nu också väcker förundran i Finland. Min kvalificerade gissning är att semestrande i det land man sökt skydd mot, ganska snart kommer att stoppas i Finland. I Sverige har det pågått under mycket lång tid och inget har gjorts för att stoppa missbruket av asylrätten trots att det varit väl känt. Det är som en del asylinvandrare säger: ”Ni blåögda fattar ingenting”. De vet att har de en gång lyckats tillskansa sig ett svenskt uppehållstillstånd så tas det så gott som aldrig ifrån dem vad de än gör, trots att utlänningslagen bland annat stadgar följande:

7 kap. Återkallelse av tillstånd

1 § Nationell visering, uppehållstillstånd och arbetstillstånd
får återkallas för en utlänning som medvetet har lämnat
oriktiga uppgifter eller medvetet har förtigit omständigheter,
som varit av betydelse för att få tillståndet.

I det här inlägget finns några tidigare texter om hemresor till länder man hävdat att man inte kan återvända till och som man fått skydd gentemot i Sverige:
•  Det kom ett mejl: ”Börjar miggornas berättelser sippra igenom pk-filtret?” Om asylbeviljade som reser till sina hemländer trots påstått skyddsbehov. – 4 augusti 2014. Ur texten:
Så fort han fick PUT så åkte M tillbaka till Bagdad. Han har ju släkt där och han längtade hem och han ville hitta en kvinna att gifta sig med och hämta hit. Så är det många som gör. Så fort de får PUT så reser de tillbaka till Irak. De skrattar åt svenskarna som tror på alla historier, de vill bara ha PUT och ett bra liv i Sverige och få pengar för ingenting och de reser tillbaka utan problem.

 

© denna blogg. Vid ev citat, vänligen länka till originalinlägget.

 

%d bloggare gillar detta: