• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2016
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

”Undfallenhet och konflikträdsla präglar oss svenskar, till stor nackdel anser jag.”

mest-delad-artikel-2016-10-28-kl-16-19-04

Klicka på bild- och textrutan för att komma till texten.

Här är en del av den respons och feed back på min text i Ett annat land, en annan polismakt på Svenska Dagbladets ledarsida den 27 oktober 2016 som inkommit. I skrivande stund (29 oktober kl 10.00), har artikeln delats 25.880 gånger.

OBS! Jag har givetvis avidentifierat mejlen. Ingens mejl till mig kommer någonsin att publiceras med namn eller andra uppgifter som kan avslöja vem som har skrivit dem – utom om jag har skriftligt tillstånd att göra det.

Tack, alla som skrivit och skriver! 

Tack för bra artikel.
Vi har mycket att lära där.
MVH
Namn och telefonnummer
—————————————-
Tack för en mkt bra ledare! ….mitt i prick
Förnamn Efternamn/Svd-läsare
—————————————-
Tack Merit, det känns nästan som om det är en annan planet du talar om. Hur har en klick med makt kunnat infiltrera och påverka polis och rättsväsen så mycket. Jag tänker på Advokatsamfundets ordförande och det nätverk de har där: polischef, mig chef domare och politiker ingår. Alla med en agenda och möjlighet att påverka.

En påverkan de lyckats med som nu ett helt land och immigranter får lida för.

Trots att vi vet detta sitter de kvar och kan fortsätta att styra åt fel håll. De kommer aldrig att inse att de gjort fel, det skulle de inte kunna leva med. Sådana är vi människor – att se att det man jobbat för och trott på har lett till olycka för så många klarar man inte av att bära helt enkelt, därför fortsätter man i samma spår i tanke att det till slut ska bli så som man tänkt. Det gjorde nog Pol Pot också och det fortsätter Jan Myrdal med liksom många, många andra. Man kan tycka att det är konstigt att de inte vaknar upp och inser det uppenbara, varför detta inte sker, borde bli föremål för grundliga studier av forskare av alla slag. För detta är ett fenomen som måste ha en orsak, en orsak som man kan ta och identifiera och i slutändan göra något åt.

Tack för att du skrev.

Hälsningar
Förnamn Efternamn
—————————————-
Godmorgon Merit!
Jag vill på detta sätt tacka dig för en klok och initierad debattartikel i dagens SvD. Riktigt bra, tycker jag.

Jag arbetar ideellt i styrelsen för Glöm Aldrig Pela och Fadime och uppfattar precis som du hur den svenska flatheten från myndigheterna och inte minst polisen leder i fel riktning. Betänk också att jag bl. a har 23 års polisiär erfarenhet.

Min far växte upp i Finland med svenska föräldrar. Den rakhet i kommunikationen som han lärde mig har definitivt inte uppskattats under min statliga och kommunala tjänstgöring.

Idag förstår jag varför. Undfallenhet och konflikträdsla präglar oss svenskar, till stor nackdel anser jag.

Tack ännu en gång för din artikel.

Med vänlig hälsning!
Förnamn Efternamn
—————————————-
God förmiddag!
Tack för den utomordentliga artikeln om polisen i Finland. Skriv mer!
Förnamn
Stad
—————————————-
Bra artikel och jag hoppas din berättelse om hur finsk polis får agera kommer till kännedom för dem som hämmar polisens agerande i Sverige!
Må väl // Initialer
—————————————-
Läste ditt inlägg om att vi i Sverige har en del att lära av våra grannar i Finland.

Håller fullständigt med dig i din analys. Vi har nära till Finland här uppe i norra Sverige, och har många gästarbetare från just Finland.

Vi har upptäckt fler saker med Finland, efter ett otal resor över gränsen.

Finland, både stora städer som Helsinki och små orter som Levi, har nästan ingen nedskräpning alls.

Tiggarna är ytterst få.

I Stockholm, eller Kiruna där vi bor, har betydligt mer skräp och skit liggande i gathörn och på trottoarer.

Vi brukar fira Valborg i Helsinki, och trots att det är en sed att ta med sig vinflaskan ut på torget just denna dag, finns inte glaskross någonstans. Hur ser det ut i Stockholm?

Precis som du skrev, våra politiker borde lära sig av Finland. Om vi har några som kan lära sig saker…

Förnamn Efternamn
egenföretagare
Stad
—————————————-
Tack, tack och kiitos tror jag det heter på finska för din artikel i SvD i dag. Skulle önska att du lägger ut valda delar av den på FB. Behövs lite finsk sisu i Sverige!

Finns en bild som visar svensk polis som informerar nyanlända på FB. Finns inte en enda flicka på bilden, endast ryggar på unga män.

Med vänlig hälsning
Förnamn Efternamn
—————————————-
Tack Merit, för att du så oförtröttligt upplyser oss om galenskaperna i vårt land. Det är modigt och starkt. Och framförallt av stort värde.

Med vänlig hälsning,
Förnamn Efternamn
—————————————-
Under Balkankriget tog Sverige emot 80 000 flyttningar. Finland några hundra. Sedan dess har Sverige tagit emot över en halv miljon flyktingar. Finland några tusen.

På Island förekommer inga bilbränder.

Med vänlig hälsning
Förnamn Efternamn
—————————————–
Jag läste din ledare i SvD i dag. Lysande! Heja Finland!

Förnamn Efternamn
—————————————-
Tack Merit!

Bland det bästa och framförallt mest självklara jag läst på senare år. Detta gäller område efter område. Inte minst skolan

I Finland råder en självklar kultur att man följer spelreglerna I Sverige tycks det som varje person har en konstig ”rätt” att uttolka dem efter egen fördel

Än en gång STORT TACK!

Vänliga hälsningar
Förnamn Efternamn
—————————————-
Tack för en bra och belysande artikel, hoppas att de ansvariga läser den, speciellt Dan Eliasson och de som har makten.

Har du en länk till artikeln eller i pdf så sprider jag gärna budskapet.

Med vänlig hälsning
Förnamn Efternamn
—————————————-
Alleluja! Än är inte hoppet ute!

Hoppas bara att våra (svenska) politiker  och ”dialog – mysfaktor 5” poliser, men framför allt ”armband hokus-pokus polis chefen” läser din artikel och helst åker på studiebesök till Finland .

Bra skrivet !!

Mvh
Förnamn Efternamn
—————————————-
Auktoritet och disciplin hade vi ju tidigare i Sverige. Merit tror, att Sverigesvenskar har något att lära. Några detaljer kanske går att lära, men inte det mentala, även om Merits ambitioner ändå är positiva. Ändringen måste initieras av Sverigesvenskarna själva.

Hälsningar
Förnamn
—————————————-
Tack för rak och bra redovisning i dagens ledare i SvD.

Med vänlig hälsning
Förnamn Efternamn
titel
—————————————-
Tack för Din tankeväckande knivskarpa redogörelse från Ditt besök i Finland. Vi har så oerhört mycket att lära av alla våra nordiska grannländer.

Vänliga hälsningar
Förnamn Efternamn
—————————————-
Tack för att du tagit upp denna frågan!

Så här bör även svensk polis agera som du påpekar. poliserna måste börja agera som den myndighet den är och inte som socionomer och kuratorer.  syftet – upprätthålla ordning och skydda människor från brottslingar på ett bestämt och tydligt sätt.

I tv har man sett hur poliser backar undan från personer som i stället borde ha tagits om hand. detta är inte acceptabelt och är naturligtvis ett resultat varför brottsilngarna inte har någon respet för myndigheten.

Polisen har fått fel utbildning under många år enligt min mening. jag hoppas Sverige tar tag i detta omgående.

Med vänlig hälsning
Förnamn Efternamn
titel

Intressant och dråpligt.
Mvh
Förnamn Efternamn
—————————————-
Hej. Läste ditt debattinlägg idag. Har du reflekterat över andelen första och andra generations invandrare i Finland jmf Sverige? Jag jobbade i Finland 94/95. Det var då mycket stor diskussion kring att en färgad kvinna uppträdde i deras uttagning till Eurovision. Har inte sökt statistiken skulle tro att andelen i Finland ligger på en tredjedel av den svenska. Allt står inte att finna i polisens organisation.

Mvh
Förnamn Efternamn
—————————————-
Tror du jag kan söka politisk asyl i Finland? Ett land som har perkele, sisu och jävlar anamma.

Hälsningar
Förnamn Efternamn
—————————————-
Tack för riktigt bra ledare.

Med vänlig hälsning
Förnamn Efternamn
—————————————-
Hej och tack för en synnerligen upplysande OP-ED idag. Att det går att snabbt lära ut lagen till dem som vill leva med oss.

Hälsningar
Förnamn Efternamn
SvD-läsare
—————————————-
Ett stort tack för dagens text i SvD. Varför ska svenska myndigheter vara så fruktansvärt rädda och ängsliga för att tala om och förklara vad som gäller i Sverige? Är det enbart rädslan för att stämplas som rasister eller saknar vi helt enkelt en väl utvecklad ryggrad något som dessbättre inte verkar vara fallet i vårt grannland .

Med vänlig hälsning
Förnamn Efternamn
Ort
Mobil nr
—————————————-
Strålande, Merit! Vi skickar Eliasson till Finland på studiebesök.

Vad är det som ligger bakom svenskarnas sanslösa naivitet? Har det med vår strävan att alltid nå konsensus, att föra “dialog” istället för att peka med hela handen.

Vh
Förnamn
—————————————-
Heja Merit! Jag läste din ledare i Svenskan och njöt!

Hälsningar
Förnamn
—————————————-
Jag vill tacka dig för din utmärkta artikel i torsdags i SvD om polisens uppträdande i Finland i samband med mottagning av immigranter. Superbra skrivet. Mera sådana artiklar vill vi ha. Min pappa var fjärdingsman i Västmanland under mitten av förra seklet. Då var det mera respekt för polisen, minns jag.

Bästa hälsningar
Förnamn Efternamn
Ort
—————————————-
Merit! Läste din artikel angående Finland efter rekommendation från en vän. En helt glimrande artikel. Som du nämner så har vi i flera avseenden mycket att lära från vårt grannland. Nära men ändå så annorlunda.

Tack igen för en riktigt upplyftande läsning!

Med vänlig hälsning
Förnamn Efternamn
—————————————-
Tack för ditt inlägg häromdagen, rörande den finländska polismaktens förhållning till ”nyanlända” mm.

Men jag undrar, går det inte att sammanfatta i ett ”uråldrigt” talesätt, som jag tyvärr bara kan snyggast på engelska: When in Rome, do as the romans”. Det går säkerligen att härleda ända tillbaka till latinet, men innebörden är ändock klar och har sin egen lydelse på svenska: Man tar seden dit man kommer. Är det svårare än så?

Tack för inlägget, som sagt.

Förnamn Efternamn
SvD-prenumerant sedan ca 1981
—————————————-

%d bloggare gillar detta: