• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

    januari 2012
    M T O T F L S
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Viktigt citat ur ledare i Expressen: ”Därför är det än viktigare att de inte utsätts för svek av de offentliga verksamheter som är till för alla”

Det ter sig orimligt – kanske rentav olagligt? – att sätta boende i ett oroligt och kriminellt belastat område som Seved i Malmö att agera brevbärare med tillgång till alla portkoder och till brev som kan innehålla bankkort och andra värdehandlingar. Det är tydligen vad Posten och Malmö stad kommit överens om – utan att fråga dem som ska få sin post utdelad på detta sätt.

Vad är det för fel på Sverige? Varför agerar inte svensk polis och den svenska regeringen som i andra länder: skyddar sin befolkning, sätter stopp för kriminalitet och markerar det olagliga i att en del boende i området tar sig (o)rätten att ta sig in i ”deras” områden! Det är oacceptabelt i en rättsstat att samhället frånhänder sig sitt ansvar och helt släpper taget. Och utsätter hederligt folk för fara till både liv och egendom.

Expressen uttrycker exakt det som helt säkert många ”vanliga människor” tänker, i sin ledartext Samhället får inte retirera:

Människor som bor i områden som Herrgården och Seved i Malmö, Backa och Bergsjön i Göteborg, Rinkeby och Rågsved i Stockholm, är redan mer utsatta för tråkigheter än andra: för arbetslöshet och inbrott till exempel. Därför är det än viktigare att de inte utsätts för svek av de offentliga verksamheter som är till för alla.

© Denna blogg.