• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

    september 2013
    M T O T F L S
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  
  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

En f.d. migga: ”Personer som inte har varit i Sverige på flera år har under hela tiden de varit borta gladeligen lyft ersättningar av alla de slag.”

En f.d. migga som länge arbetade på Migrationsverket, men nu arbetar med bland annat folkbokföring skriver, med anledning av texten Sverige beviljar nu, som enda land i EU, permanenta uppehållstillstånd åt syrier:

profileJag blev alldeles matt när jag hörde nyheten om att Sverige nu, som enda land, ska bevilja permanenta uppehållstillstånd åt alla syrier! Vad håller man på med i Sverige? Vi tar ju redan emot flest asylsökande i hela EU!

Men det är klart att de asylsökande inte vill till t ex Rumänien eller Bulgarien, för där blir de inte försörjda från dag ett och in i evigheten. Och varför ska man absolut ge PUT? Det finns inget skäl till det. Meningen med asylsystemet är ju att människor ska få en fristad under tiden de måste vara borta från hemlandet och sedan återvända, inte att man ska få en fribiljett till livstids försörjning!

Jag sitter nu med en gren av folkbokföringen och hör varje dag kollegorna berätta hur de hittar personer som inte har varit i Sverige på flera år, men som gladeligen under hela tiden de varit borta har lyft ersättningar av alla de slag. Somliga har till och med fått bli svenska medborgare, fast de knappt har bott i Sverige!

När man kontaktar Migrationsverket för att påtala att personer med PUT, alltså inte svenska medborgare, har återvänt till hemlandet som de flydde ifrån så möts man oftast av ett monumentalt ointresse. Återkallande av PUT ger som bekant inga pinnar… Och nu ska vi få 8.000 till, plus anhöriga. Räkna lågt med i snitt tre personer per asylinvandrad syrier, det blir 32.000 personer som ska klämmas in i ett redan överfullt system. Och: ”Detta är inte slutet, det är inte ens början på slutet, det är bara slutet på början”, som Winston Churchill sade. Detta är vansinne och måste få ett slut!

Kommentar: Överflödig. Var och en får tänka själv och skapa sig en egen uppfattning.

Vänligen respektera att alla texter är © COPYRIGHT denna blogg. De får inte förvrängas, vinklas eller användas i något syfte som de inte är ägnade för. Hela bloggtexter får inte användas, endast kortare citat med länkning till originaltexterna är tillåtet. Media och andra som citerar ur texterna ska ange källa! (OBS! Gäller givetvis också svenska journalister!)