• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2013
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Syrierna har behov av skydd och då ska vi vara generösa. Tyvärr är de flesta asylsökande inte i behov av skydd utan försörjning.”

En migga apropå Sverige beviljar nu, som enda land i EU, permanenta uppehållstillstånd åt syrier . Läs också: En f.d. migga: ”Personer som inte har varit i Sverige på flera år har under hela tiden de varit borta gladeligen lyft ersättningar av alla de slag.”

profileNär det gäller syrierna så innebär den nya praxisen förstås mer jobb för oss. Alla ska lämna in förlängningsansökningar som ska hanteras. Gissningsvis blir det inga fler utredningar, men det tar ju tid ändå.

Samtidigt har vi den högsta inströmningen av asylsökande på 20 år!.

Jag tycker att det är rätt att bevilja syrierna PUT eftersom det blir orimliga konsekvenser för dem som har familjen kvar i Syrien eller i ett flyktingläger i något av grannländerna och de inte kan ansöka om uppehållstillstånd på anknytning till den som bara har ett tidsbegränsat uppehållstillstånd.

Det hade dock varit önskvärt att EU hade fattat ett gemensamt beslut om att bevilja permanenta tillstånd. Men jag tror att vi har mycket långt till en gemensam asylpolitik i Europa…

Syrierna har behov av skydd och då ska vi vara generösa. Tyvärr är de flesta asylsökande inte i behov av skydd utan försörjning. Det system vi har för att bereda skydd åt förföljda personer fungerar inte längre. Det svenska asylsystemet har blivit en mjölkko för kriminella och gjort det väldigt dyrt och svårt för dem som verkligen är i behov av skydd, att få det. Det vore bättre om UNHCR skötte detta och kunde man fördela dem som fått asyl enligt en kvot som står i relation till ländernas folkmängd.

Kommentar: Ingen annan än att man bör lyssna på miggorna. Noga.

Vänligen respektera att alla texter är © COPYRIGHT denna blogg. De får inte förvrängas, vinklas eller användas i något syfte som de inte är ägnade för. Hela bloggtexter får inte användas, endast kortare citat med länkning till originaltexterna är tillåtet. Media och andra som citerar ur texterna ska ange källa! (OBS! Gäller givetvis också svenska journalister!)
%d bloggare gillar detta: