• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2010
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

En migga: ”Att ha två identiteter är ju fantastiskt, man får dubbelt upp av alla bidrag och kan dessutom ta hit två ”familjer” på anknytning.”

En migga, som arbetat på Migrationsverket under lång tid, skriver följande:

Jag läste på din blogg om försörjningskravet som började gälla den 15 april. Ingen av de vanligen så högljudda personerna har höjt sina röster mer än symboliskt gällande detta. Varför är det så? Jo, av ett enda enkelt skäl som ingen vill säga högt:

Den grupp som ”drabbas” hårdast av denna lag är den grupp som fått frikort in i det svenska försörjningssystemet, som satt i system att utnyttja det svenska välfärdssystemet, som ljugit och bedragit Migrationsverket i åratal genom att uppge alla möjliga människor som anhöriga och fått hit dem, inte sällan mot fet betalning. Många har också fått PUT på anknytning i en identitet och sedan sökt, och fått, asyl i en annan.

Att ha två identiteter är ju fantastiskt, man får dubbelt upp av alla bidrag och kan dessutom ta hit två ”familjer” på anknytning! Jag talar givetvis om somalierna. Med risk för att ”rasistkortet” kommer upp fortare än en katt nyser, säger jag ändå detta, av det enkla skälet att det är sant. Jag har träffat så många somalier som utan att tveka har ljugit mig rakt upp i ansiktet, även efter att jag slagit hål på deras historia. Men alla i Sverige är tysta, för de vet att det måste sättas stopp för denna åderlåtning av det svenska välfärdssystemet.

Visserligen ägnar sig fler än somalier åt detta, men just somalierna är den i särklass dyraste befolkningsgrupp vi har. Sämst integration, högst arbetslöshet och bidragsberoende. Jag tycker det är skönt att Sverige säger ”stopp” även om det sker lite tyst och diskret.

Rättschefen fastslår nu -äntligen – i sitt rättsliga ställningstagande, daterat den 3 mars 2010, att passkravet, är absolut, även för somalier. Därmed ska handläggare och beslutsfattare omedelbart sluta fatta beslut som strider mot utlänningslagen, det vill säga ge uppehållstillstånd till personer som inte styrker sin identitet. Tidigare hade rättsenheten sagt att Migrationsöverdomstolens domar gällande passkravet inte kunde tolkas så, att de kunde användas som grund för avslag på ansökningar från somalier utan pass, och att beslut därför även i fortsättningen skulle fattas i strid med gällande lagstiftning. Men efter massiva protester och vägran att fatta beslut i sådana ärenden, kom alltså rättschefen fram till detta ställningstagande.

Inte heller om passkravet har det hörts något mer än lite pliktskyldiga protester. Naturligtvis beror även detta på att man vill försöka stänga den tidigare vidöppna dörren in i det svenska välfärdssystemet, något som även de som protesterar är väl medvetna om måste göras.

Det är en märklig asylinvandringspolitik vi har, det svänger från absolut öppenhet till absolut stopp. Och däremellan amnestier där det ges PUT till alla möjliga individer som lyckats hålla sig undan tillräckligt länge.

Kommentar: Att få allsidig  kunskap kan aldrig vara fel. Tvärtom. Allsidig, faktabaserad kunskap ger människor möjlighet att bilda sig en egen uppfattning  i olika frågor, i stället för att matas med det som av någon anledning kommit att anses ”politiskt korrekt”. Kunskap och fakta kan aldrig vara vare sig främlingsfientligt eller rasistiskt. Att inte visa alla sidor, svarta och vita, på asylområdet (liksom på alla andra områden) är  förödande för ett samhälle som säger sig vara öppet och demokratiskt.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: