• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

    januari 2010
    M T O T F L S
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Rapport från en bananmonarki

Rapport från en bananmonarki

Man kunde tro att detta är saxat ur Grönköpings Veckoblad, men det är det inte. Det är dessvärre på riktigt och citatet kommer ur en artikel i Dagens Juridik:

Migrationsdomstolen menade att det var uppenbart att regeringen inte haft rätt att utfärda en bestämmelse om krav på giltigt pass för att ett uppehållstillstånd ska kunna utfärdas, och beslutade därför att inte tillämpa regeln.

Denna enda mening visar, med obehaglig och absolut tydlighet, att asylhanteringen (och rättssäkerheten överhuvudtaget) har totalhavererat! Läs texten en gång till och tänk på vad den innebär! Nämligen att man i en domstol ”tycker” att regeringens (och riksdagens) lagstiftning inte ”är rätt” (enligt dem som sitter i domstolen för dagen) och att domstolen därför självsvåldigt tar sig rätten att strunta i lagen.

I amerikanska serier brukar det talas om ”contempt of court” (tror jag att det heter),  d.v.s. ”förakt för domstolen”. Överfört till svenska förhållanden så är domstolen ”in contempt of” både sig själv och regeringen.

Som vanligt kommer ingen att orka agera och galenskaperna och föraktet för stiftade lagar kommer att få fortsätta. I bananmonarkin Sverige.

Läs hela artikeln Migrationsdomstolen beviljade uppehållstillstånd i strid med lag i Dagens Juridik.
© OBS! Vid citat ur texter på min blogg,
var vänlig länka hit så att
hela texten kan läsas, inte bara
lösryckta ord eller meningar.