• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

    december 2012
    M T O T F L S
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  
  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Sverige har tillåtits att ha noll koll på sina asylsystem

RodCitat ur artikeln Billström varnar för att asylskillnader består i Riskdag & Departement_

Han (migrationsminister Tobias Billström) menar att även om de länder som i dag har undermålig hantering av asylströmmarna skulle lyfta sig, kommer de ändå inte under överskådlig tid att nå samma nivåer på mottagandet som exempelvis Sverige. Och för en asylsökande kommer det alltid att vara attraktivare att lämna in sin ansökan i ett land med ett välorganiserat mottagande och med ett system som uppfattas som rättssäkert.

Har man tagit del av vad till och med gammelmedia nu rapporterar om när det gäller mottagandet av de tusentals och åter tusentals om kommer till Sverige för att söka asyl eller söka lyckan varje månad*, så kanske det inte riktigt känns rätt att tala om ”ett land med ett välorganiserat mottagande”. Och har man läst vad miggorna berättat här på bloggen i flera års tid så håller man kanske inte heller helt med om att man i Sverige har ett asylsystem ”som uppfattas som rättssäkert”!

Ministerns uttalande:

Grekland har tillåtits att ha noll koll på sina asylsystem

borde kanske reflekteras något lite över. Alltså gör jag det det här:

Sverige har tillåtits att ha noll koll på sina asylsystem

Det framgår med all önskvärd tydlighet om man orkar ta del av vad miggorna berättat och fortsätter att berätta – här på bloggen sedan slutet av 2007 och i boken Inte svart eller vitt utan svart och vitt under åren 2008-2011!

SR logo* Läs och lyssna på artiklarna och inslagen här (och dessa är enbart från Sveriges Radio!), som visar hur ”välorganiserat” mottagandet av asylsökande (med och utan skäl att söka asyl) är i Sverige:

Flyktingar går utan skor och varm jacka i november – SR P4 Blekinge 30.11 2012
11 grader på asylboende i Glava – SR P4 Värmland 5.12 2012
Asylsökande barnfamiljer tvingas dela lägenhet – SR P4 Gävleborg 9.12 2012
Dålig standard på asylboenden i landet – SR P4 Göteborg 10.12 2012
Många asylboende för dyra och dåliga – SR P4 Väst 10.12 2012
Asylboende döms ut – SR P4 Östergötland 10.12 2012
Usel standard på asylboende – SR P4 Skaraborg 10.12 2012
Asylboende i Ställdalen tvingas bo mitt i renovering av snuskiga lokaler – SR P4 Örebro 10.12 2012
Avtal förlängs med kritiserat asylboende – SR P4 Sörmland 10.12 2012
Asylsökande oroliga för skolundervisningen – SR P4 Göteborg 11.12 2012
Kommunen vill inte ta ansvar för boendemiljön – SR P4 Östergötland 11.12 2012
Planerat asylboende i Fagersta oroar kommunalråd – SR P4 Västmanland 13.12 2012
Asylboende döms ut – SR P4 Jönköping 13.12 2012
Kritik mot förlängt avtal med asylboende
  -SR P4 Sörmland 15.12 2012

Detta är bara ett litet axplock som berättar om det som migrationsministern kallar ”ett välorganiserat mottagande”. När det gäller rättssäkerheten, som han också påstår är hög i Sverige, så vet nog de flesta vid det här laget att det inte är sant. Än en gång hänvisas till miggornas berättelser för den som vill veta mer om hur det ser ut på asylområdet, där bedrägerier, oklara identiteter, lögner, hot, utpressning etc är vardagsmat och där brist på tolkar, pressade och stressade handläggare och beslutsfattare på Migrationsverket och en pressad situation vid migrationsdomstolarna, i verkligheten gör systemet synnerligen o-rättssäkert.

Så länge det sitter verklighetsfrämmande godhetsapostlar i Sveriges riksdag, personer utan kunskap och förståelse för vad som sker på det här omvälvande samhällsområdet (asylinvandring), så länge kommer tyvärr galenskaperna att pågå. Och det finns inte tillräckligt många med kunskap och mod att sätta ner foten, så katastrofen – som till stor del redan är här – förvärras vecka för vecka. Det är den krassa och obehagliga sanningen. Svenska folket kan bara sitta på parkett och titta på när välfärd och humanitet raseras och fientlighet mot människor från främmande kulturer, religioner och länder ökar. Svenskarna vill hjälpa och ta emot asylsökande och flyktingar, men inte i hur stor mängd som helst och absolut inte bedragare med falska identiteter som serverar lögnaktiga historier – ”berättar amsagor”, som miggorna brukar säga.

Att migrationsministern genom Riksdag & Departement går ut med så märkliga uttalanden som ovan citeras, gör ingenting bättre. Han borde istället använda all sin tid, kunskap, energi och vilja till att informera riksdagsledamöterna om verkligheten; han har kunskapen! För det är ytterst få bland dessa ledamöter som har en realistisk bild av asylverkligheten i Sverige och alldeles för få som verkar ha förmåga att tänka längre än deras korta näsor räcker.

© = COPYRIGHT denna blogg. Min text är min och ska inte förvrängas, vinklas eller användas i syfte som den inte är ägnad för. Länkning till texten kan givetvis ske, men kopiering av mina texter är INTE tillåtet. Jag har inget samarbete med någon annan och skriver mina texter själv. Miggors och andras berättelser återges med deras skriftliga tillstånd. Citat ur olika medier förekommer, med länkar om sådana finns.