• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  maj 2010
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

En migga: ”Så varför inte anställa någon som redan gjort sig känd för att ha överseende med oduglighet?”

profileLäs först Ny statlig titel: ”generaldirektörsrådgivare”?

En migga skriver apropå det inlägget – skarpt kritiskt eller trött resignerat? – följande:

1) GD har alltid sett Migrationsverket som någon slags privat verkstad för hans egen valkampanj som migrationsminister i en socialdemokratisk regering. I skrivelser och annat till regeringen och andra myndigheter skriver GDs koppel av hundar – d v s alla hans pärmbärare – alltsomoftast att ”det eller det är i överensstämmelse med visionen”. Ungefär som att lagstiftare bryr sig om vad en GD har för vision.

2) GDs koppel av pärmbärare har också bara en uppgift inom verket: att förevisa Powerpoint-sammanställningar om Visionen, eller hålla seminarier på temat. Det mest pinsamma hittills var när han tog tid från hela asylprövningen i Väst för att hålla på med Visionen: asylprövning och skyddsskäl har nämligen inte ett smack att göra med global migration i form av arbete eller företagande, eller självförsörjning, eller studier, eller anhöriga… Asyl och skyddsprövning är skyddsskäl, inget annat.

3) Samma koppel av pärmbärare är däremot nästan aldrig intresserade av att driva några frågor kring rättslig styrning i den globala migrationen. Migrationsverket är exempelvis den enda statliga myndigheten i Sverige som fortfarande behöver lära sig att Sverige är med i EU. Inte en enda av tjänstemännen på Rättsenheten har till uppgift att bevaka lagstiftning eller praxis inom EU.

Så varför inte anställa någon som redan gjort sig känd för att ha överseende med oduglighet? GD och Christer Zettergren kan ju alltid prata visioner.

© Denna blogg. Vid citat var god ange källan.
%d bloggare gillar detta: