• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juni 2011
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga om somalier som inte kommer till sina egna asylutredningar och en eritrean med tre identiteter

En migga berättar:

Som bekant påstås ingen somalier vare sig kunna styrka sin identitet eller ens göra den sannolik. De saknar alltid handlingar och det finns inte myndigheter i landet som kan utfärda några. Nu finns det en expert på Migrationsverket som ruvar på ett vägledade eller klargörande beslut eller kanske ett exempelbeslut (vari skillnaden mellan dessa tre olika ”beslut” består, det vet jag inte…) där en person som sagt sig heta si och så och också sagt sig komma från södra Somalia, ska anses ha gjort sin identitet sannolik om han eller hon verkar komma från södra Somalia. Huruvida detta är förenligt med utlänningslagen vet jag inte, men detta är vad som planeras.

Tänk dig att du kommer från samma land som jag. Du åker någonstans och ansöker om asyl och uppger min identitet, samtidigt som du kan berätta om ”din” ( d.v.s. min) hemort på ett trovärdigt sätt. Har du då gjort din identitet sannolik? Hoppas inte Migrationsverket tycker det, för i så fall innebär det att de godkänner att du stulit min identitet och det blir svårt för mig att i framtiden komma och ansöka om asyl eftersom jag ju redan har fått det.

Det här beslutet kommer troligen snart. Migrationsverket har inget samarbete med andra länder, för att ta reda på hur de gör med alla dessa somalier utan handlingar åtminstone inte på min nivå.  Men jag har träffat en del somalier från Nederländerna, Italien, USA, Schweiz, Storbritannien etc, som lyckats dupera oss på Migrationsverket här i Sverige. Många av dem har aldrig ens satt sin fot i Somalia. Men när sanningen om varifrån de kommit hit uppdagas, då finns det alltid en (bort)förklaring…

Vi har också somalier som har ansökt om asyl och som inte alls kommer till sina egna asylutredningar. Man kan undra varför. De förklaringar som ligger närmast till hands är att de har åkt tillbaka till sina hemländer i Europa, USA, Australien etc, eftersom de förstått att man här inte heller kan tälja guld med en smörkniv.

En annan förklaring till att dessa asylsökande inte kommer till sina egna asylutredningar är att de gått tillbaka till sin hustru som de fått PUT på, på anknytning, eftersom det numera är så  svårt att få hit egna barn med en bihustru eller fejkade hushållsbarn med någon annan etc till Sverige. Då har personen gett upp och nöjt sig med att bo här i Sverige med sin familj och sitt PUT. Svenska myndigheter har ingen aning om vem han faktiskt är, men vi har gett honom och hans familj PUT.

Med eritreaner är det samma sak. Jag har själv träffat en eritrean med tre olika identiteter som haft uppehållstillstånd  i två av dessa identiteter: först som gäststuderande och sedan som make till sin egen syster. Ja, just det: som make till sin egen syster! När detta avslöjades så hade han faktiskt ingen syster i Sverige, han hade inte heller gäststuderat i Sverige utan någon som var väldigt lik honom hade först gäststuderat här i en identitet, sedan hade samma person eller en annan person som var väldigt lik honom gift sig med hans syster… Jag förstår om den som läser detta inte hänger med, det är verkligen inte lätt, alla gånger.

Mannen med de tre identiteterna åkte hit direkt från Eritrea och han hade samma historia som så många andra därifrån: han rymde från fängelset där han av någon anledning satt, förmodligen oskyldig. Ingen vet – och han kan själv absolut inte förstå det heller – hur både gäststudenten och personen som fick uppehållstillstånd på anknytning till hans syster är så lika honom att fotojämförelser säger att det med så gott som absolut säkerhet rör sig om en och samma person på alla bilder.

Kommentar: Är det så här Sveriges regering vill ha det?

Tillägg: Det torde vara Exempelbeslut asylprövning gällande Somalia som miggan hänvisar till i början av sin text, men som han inte kände till när han skrev sin text.

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: