• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

    februari 2013
    M T O T F L S
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728  
  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Ska Sverige ha en folkdomstol?

svea-rikes-lagNär jag frågar folk som förfasar sig över – och motsätter sig – att människor som fått avslag på sina asylansökningar ska utvisas/lämna landet, vilka andra lagar de anser att man inte ska behöva följa i Sverige, då får jag aldrig något svar. För det tycks enbart vara utlänningslagen som de tycker att man ska kunna strunta i för ”besluten är ju så dåliga och felaktiga och orättvisa och”…

Vi ska alltså ha någon sorts ”folkdomstol” som ska bestämma att vi först ska låta Migrationsverket utreda asylärenden och fatta beslut och sedan ska beslutet kunna överklagas i en migrationsdomstol som också fattar beslut, på juridiska grunder, enligt den lag som Sveriges riksdag och regering stiftat. Och därefter – efter dessa dyra processer med allt vad de innebär av kostnader för utredare, handläggare, beslutsfattare, domare, tolkar och juridiska ombud – ska folkdomstolen (till stor del bestående av journalister och politiker) ändå bestämma att asylsökande ska ges permanenta uppehållstillstånd i Sverige, om beslutet efter den rättsliga prövningen blev ”avslag på ansökan”!

Jag fortsätter att undra: Vilka andra lagar ska vi strunta i, i vilka andra fall ska en självutnämnd folkdomstol ha veto- och bestämmanderätt över rättsväsendet?

I Sverige finns det således anarkister som vill agera folkdomstol och bestämma att man inte ska kontrollera om någon vistas här illegalt (”för det är kränkande”) och som anser att alla som vill ska få vistas här illegalt (!?). Utlänningslagens bestämmelser om att man ska lämna landet om man inte har rätt att vistas här, dem anser folkdomstolen att man ska strunta i (”för det tycker vi rättrådiga journalister och politiker och andra som utgör den nya folkdomstolen”).

Men hur ska vi göra med alla de människor som vill att alla lagar ska gälla och att det är kränkande att ha en massa människor här som inte respekterar landets lagar? Ska de tvingas acceptera en självutnämnd folkdomstol i Sverige? En folkdomstol som faktiskt förespråkar anarki eftersom den anser att man kan sätta sig över beslut i den rättsliga process i minst två instanser, som bygger på utlänningslagen. Och kan man sätta sig över en lag så kan man ju också sätta sig över andra/alla lagar. Hur? Med vapen eller med hot om stämpling som ”rasist”, ”främlingsfientlig” eller någon annan taktik?

Vänligen respektera att texten är © COPYRIGHT denna blogg och inte får förvrängas, vinklas eller användas i syfte som den inte är ägnad för. Länkning till texten får givetvis ske, men kopiering av mina texter är INTE tillåtet.