• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2005
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Politiker som beter sig svinaktigt har alltid (bort)förklaringar

Bortförklaring 1

Kyrkopolitikern Håkan Holgersson, s, från Bjurholms kommun utanför Umeå (namngiven i Aftonbladet) jämför sig med Jesus när han ertappas med att köra bil med 0,6 promille alkohol i kroppen:

Men Jesus drack ju också vin, det vet du väl att han gjorde? Jag drack alkohol på fredagskvällen, men sedan trodde jag att jag var nykter på lördagen. Vad är det som är så märkvärdigt med det?

På frågan om hur han tror att väljarnas förtroende för honom påverkas inför kyrkovalet svarar den här, som det verkar, fullkomligt verklighetsfrämmande och samvetslösa mannen:

Jag har väldigt förstå att förstå hur det ska… Du menar inför kyrkovalet? det är ju ingen som röstar ändå.

Är du ångerfull? frågar reportern.

Ja, va fan tror du? Jag blev ju av med körkortet.

Jag hoppas den här mannen, som uttrycker sig så nonchalant och genomkorkat, har rätt i att ingen ändå röstar i kyrkovalet, och då menar jag att ingen röstar på honom! Och förresten, en avgörande skillnad mellan honom och Jesus är ju att Jesus körde inte bil berusad och riskerade oskyldiga människors liv!

Bortförklaring 2
Kommunalrådet i Nyköpings kommun, Göran Forssberg, s, (namngiven och avbildad i både Aftonbladet och Expressen) när det kommer fram att han pinkat i en b,omsteruppsättning ombord på en finlandsfärja:

Jag har lite problem med blåsan.

Som om det vore en ursäkt för att man pinkar i rabatten!? Han trampar vidare i bortförklaringsfloran:

Det är ingen uppsåtlig handling.

Jaha, vad var det då för handling? Nog brukar man väl ha ett uppsåt när man drar ner gylfen, tar fram snoppen och ställer sig och kissar? Eller? Vidare svamlar kommunalrådet om att han druckit öl med någon han inte kände och att ”allt blev svart” och att han ”inte är medveten om händelseförloppet”, därmed liksom antydande lite vagt att han blev drogad. vem går på det, hur korkad får an vara? Och så konstaterar han sturskt, som pampar plägar göra, att:

Jag är inte orolig för min politiska framtid.

Men tänk att det borde han nog vara! För sådana typer som pissar i blomsteruppsättningar på dansgolv vill folk knappast ha som sina företrädare. Det heter ”förtroendevald”, Gösta Forssberg, och det betyder, ifall du inte förstår det, att den som ska företräda många andra ska åtnjuta deras förtroende. Förtroende måste förvärvas, det är som med respekt: det går inte att kommendera fram ens om man varit s-pamp i Nyköping i många Herrans år. Det räcker inte att säga att man bett partikamrater och Nyköpingsbor om ursäkt och sedan uttala att man inte ser några problem med att sitta kvar i den maktposition som kräver just människors förtroende och respekt. det håller inte.

Till de båda s-pamparna som inte verkar fatta vad de gjort vill jag säga att jag hoppas att ni har kloka och normalt tänkande människor i er närhet som kan tala om för er vad ni bör göra. Lyssna på dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: