• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

    januari 2013
    M T O T F L S
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Om det delade Sverige – en pågående katastrof

SR logoSveriges Radio återutsänder just längre versioner ur höstens reportageserie om ”Det delade Sverige”. Alla program finns samlade här, på Sveriges Radios hemsida.

De alarmerande utanförskapssiffrorna återfinns nu inte längre bara i de stora städernas förorter utan också i vissa bostadsområden i mindre städer. Främst handlar det om invandrare i invandrartäta områden, som numera omskrivs som ”socioekonomiskt utsatta områden”, vilket knappast förändrar fakta.

Korta utdrag ur två program i Katarina Gunnarssons serie:

Tjärna ängar i Borlänge – kvinnliga analfabeter
Idag handlar det om analfabetism, för jämfört med tidigare har en större andel av de som söker skydd i Sverige idag låg utbildning, en del kan inte ens läsa. Industristaden Borlänge är en av de orter som tagit emot flest lågutbildade och där är nu oron stor för att de aldrig ska komma in på arbetsmarknaden

Skäggetorp – unga utan arbete eller utbildning
I området Skäggetorp som ligger i Sverigetoppen vad gäller antalet neets (Not in Employment, Education or Training) där 33% av alla mellan 20-25 år tillhör den kategorin som varken pluggar eller jobbar. Här möter vi en generation unga killar som ingen arbetsgivare verkar behöva. De har inte gått klart skolan och sitter ofta hemma hos sina mammor och spelar dataspel.

Det är märkligt att ingen ansvarig eller överhuvudtaget klok människa kan börja dra slutsatser av den enormt stora invandringen till Sverige på några decennier, som inte på långa vägar kan jämföras med t.ex. hur det ser ut i de nordiska grannländerna. Och börja vidta åtgärder, som t.ex. att ta till sig de asylbedrägerihistorier som miggor i åratal berättat om och stoppa identitetslösa personer med fabricerade dussinhistorier från att få asyl, skydd och från att kunna försvinna och bli papperslösa (med allt fler skattefinansierade rättigheter, tack vare främst Miljöpartiet). Dessutom måste man se till att utlänningslagen följs så att de som fått avslag på sina asylansökningar lämnar landet eftersom de inte befunnits ha rätt att vistas här. På just det området verkar man ha vaknat och insatserna har intensifierats för att utvisa dem som vistas illegalt i landet.

framsida_miggorI boken Inte svart eller vitt utan svart och vitt kan man läsa berättelser om mängder av asylbedrägerier som svenska myndigheter och politiker låter fortgå trots att de känner till dem. Inget annat land verkar ha en så slapp inställning till identitetslöshet, förmågan hos personer som vill leva i Sverige att hitta på de mest fantastiska och ibland helt galna historier och lögner om ålder (påstått minderåriga) och familjeförhållanden etc. Här ett enda exempel:
En migga: ”Om jag flyr från Afghanistan i en lastbil så dyker jag inte upp i Sävsjö klädd i de senaste modejeansen!”

Ladda ner boken och läs den direkt på en iPad eller någon annan läsplatta för endast 109 kronor här. Miggornas berättelser kommer garanterat att skaka om läsaren!

© = COPYRIGHT denna blogg. Min text är min och ska inte förvrängas, vinklas eller användas i syfte som den inte är ägnad för. Länkning till texten kan givetvis ske, men kopiering av mina texter är INTE tillåtet. Jag har inget samarbete med någon annan och skriver mina texter själv. Miggors och andras berättelser återges med deras skriftliga tillstånd. Citat ur olika medier förekommer, med länkar om sådana finns.