• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2007
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Märkliga turer i Agenda

Peter Wolodarski, ackompanjerad av Gunnar Hökmark, undrade varför inte hela materialet på 100 timmar läggs ut på nätet för allmänhet, journalister och forskare att ta del av, speciellt som Göran Persson själv ska ha sagt att SVT får göra vad de vill med allt som spelats in. Eva Hamilton försökte glida undan frågan genom att bara hänvisa till att allt ska lämnas över till forskare på Södertörns högskola. Peter Wolodarski släppte inte ämnet utan undade dels varför just och enbart forskare på Södertörns högskola ska få materialet: "Det finns ju andra forskare också". Dessutom framhärdade han i att allmänintresset och att det borde läggas ut så att alla och inte bara några som SVT valt ut, får ta del av detta public service-material.

Hela programmet Agenda den 1 april ägnades Ordförande Persson – både de fyra timmar som sänts i tv och de resterande 96 timmarna som, i mycket små delar och bitar lagts ut på nätet. Gäster var Erik Fichtelius. förre statssekreterare Lars Danielsson, Erik Åsbrink, tidigare finansminister, Morgan Johansson, före detta folkhälsominister, SVT:s vd Eva Hamilton, Gunnar Hökmark (m), eu-parlamentariker, Peter Wolodarski, ledarskribent på Dagens Nyheter, Ylva Waldemarsson, historiker och Leif Lewin, professor i statsvetenskap. Dessutom medverkade i filmade inslag Olle Svenning, politisk redaktör på Aftonbladet, Johan Croneman, tv-kritiker på Dagens Nyheter, Natalia Kazmierska, kulturskribent på Expressen och Göran Gabrielsson från satirgruppen Public Service.

Då högg Hamilton mot Wolodarski! "Du äter ju regelbundna middagar med en utrikesminister", sa hon. "Antecknar du allt som sägs och lägger sedan ut det på Dagens Nyheters webbsajt?" Helt fel, enligt Wolodarski, som sa att han inte alls brukade äta några regelbundna middagar med någon utrikesminister. Pinsamt att SVT:s vd for ut med en sådan beskyllning som, vare sig den vore sann eller inte, inte har någon som helst relevans till de 11 år och 100 timmar av filmat dokumentärmaterial om statsminister Persson!

Eva Hamilton, vd för "allmänhetens television", den som vi alla betalar licens för och som säger sig vara i vår tjänst, stod fast vid att materialet inte ska få komma licensbetalarna till del. Men sedan blev det nya gäster, bland dem Ylva Waldemarsson, historiker på Södertörns högskola som var där som representant för dem som ska få allt material av SVT. Hon var rak och tydlig och hon sa, tvärtemot SVT:s vd, sa att de kommer att lägga ut allt material på webben! Ha ha ha! Hade det inte varit bättre att SVT hade lagt alla kort på bordet direkt och sagt att "det här är allas material och vi på Allas Television lägger givetvis oreserverat och förbehållslöst ut rubb och stubb"?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: