• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2005
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Förvarspersonal ska fatta beslut

Migrationsverket logo Det kanske inte är en så dum idé i alla fall, den att personal från Migrationsverkets förvarsenheter ska stämpla PUT (permanent uppehållstillstånd) i enlighet med s-v-mp-lagen som snart presenteras i sin slutgiltiga form!

För hur svårt kan det vara att göra det, egentligen? Ramarna kommer ju att vara mycket vida och intentionen hos partierna som sytt ihop lagen är ju att ca 85 % av de gömda, de med verkställighetshinder och en del andra ska få stanna i Sverige. Så det ska väl gå bra att stämpla PUT på papper, som sagt. Och i de fall där tveksamhet föreligger så måste förstås den personal som satts att göra detta kunna konsultera mer erfarna kolleger eller rent av sina chefer som ju måste ha kompetens och kunskap. Mindre rättssäker än den varit tidigare kommer processen i alla fall knapapst att bli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: