• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2006
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

UN festade upp 440.000 skattekronor på Jubileum Solnedgång

AktuelltUN logoDetta rapporterar SVT Aktuellt den 26 april:

Utlänningsnämnden lades ner den 30 mars, men några dagar innan ställde myndigheten till med kalas för 440.000 kr på exklusiva Operakällaren i Stockholm, avslöjar Aktuellt.

Alla 280 anställda bjöds och enligt uppgift anlitades en eventfirma för att arrangera festen. Allt som allt kostade festen 1700 kr per person. Då ingick förutom mat och dryck även inbjudningar, trycksaker och en gåva.


Migrationsminister Barbro Holmberg hälsar att hon inte kan kommentera festkostnaderna, men anser att det är rimligt att anställda tackas av.


Avslutningsfesten, som döpts till "Jubileum Solnedgång", hölls den 24 mars och totalt 250 av de 280 bjudna slöt upp till festen.

Läs mer också i Resumé och Expressen.

Kommentar: Visserligen är jag glad över att den här nämnden, som varit så hårt kritiserad i över tio år och som skadat så många människor, äntligen är nedlagd. Men glad är jag inte att jag tycker att de ska fira sin egen snöpliga undergång på min och andra skattebetalares bekostnad. I Sverige går det dock utmärkt att använda allmänna medel tämligen godtyckligt på statliga myndigheter och verk. T.o.m. migrationsministern var med på festen. Något tjänstemannansvar finns inte längre reglerat i lag och inte heller i praktiken. Så: Hej och hå, det är helt fritt fram att hitta på anledningar till att festa upp pengar som inte är ens egna om man jobbar "i offentlig sektor".  Sverige är fantastiskt!

P.S. En sunt tänkande människa i det här sammanhanget verkar ha varit Alireza Mosahafi som var miljöpartiets representant i utlänningsnämndens styrelse. Enligt Expressen blev han djupt provocerad redan när han fick inbjudningskortet, märkt VIP (very important person) – och tackade nej.

"Jag förstod att det var en dyr fest. Skattebetalarna ska inte betala för sådant. Det är omänskligt att en myndighet som utlänningsnämnden firar sig själv på det sättet", säger Alireza Mosahafi bland annat till Expressen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: