• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2007
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

På alla sätt olämplig!

Läs detta först: Oförlåtligt ickeagerande i "fallet Louise".

Nu har tydligen chefen för socialtjänstens familjesektionen Boo Hedbrant meddelat att han lämnar sin tjänst. Inte så att han blir utan jobb inom kommunen, men just posten som chef för socialtjänstens familjesektionen. Förmodligen blir det ingen löneskillnad och inga kännbara förändringar för den här mannen. Men okej, han är borta från den avdelning där han bevisligen inte klarade av att vara chef.

Men socialchefen Ola Götesson säger att han tänker sitta kvar. han verkar vara på alla sätt olämplig för sitt jobb, av vad man hittills hört och sett och läst. Han uppvisade ingen ånger, ingen självinsikt, inte ens sunt förnuft eller självbevarelsedrift när reportern Janne Josefsson ställde frågor till honom i programmet Uppdrag granskning, och han gör det tydligen inte nu heller.

En rad anmälningar har redan kommit in till polisen och Justitieombudsmannen mot socialförvaltningen för att man inte ingrep trots många varningssignaler under de fem år flickan levde med sin pappa och tvingades utstå både övergrepp och andra umbäranden. Götesson berättar att runt 500 mejl och samtal har kommit direkt till kommunen. han säger att en del av dem kan upplevas som hotfulla och att dessa troligen kommer att polisanmälas.

Jag måste säga att efter att ha tagit del av vad barnet Louise fått ustå under fem år bland annat på grund av denne Götessons inkompetens och oombryende så skulle jag inte ha något emot om han fick smaka sin egen medicin. Det vore rätt åt honom om polisen agerade lika slappt (=inte alls) som han själv och hans personal och bara inte gjorde något åt deras anmälningar på minst fem år…

Lyssna och läs mer på SR:s sajt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: