• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  april 2006
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Vickys Livs: Full rulle på lördag den 8 april

Affe och Ingrid jobbar varje helg; varenda lördag och söndag från tidig morgon (före 08.00) till sen kväll (efter 21.00). De har delat upp det så för att Janne ska kunna jobba i veckorna som ”normala människor” eftersom han har barn som går i skolan och behöver kunna umgås med dem och sin fru på helgerna. Affe och Ingrid jobbar i veckorna också, men har någon dag då de är helt lediga och några dagar då de ”bara” jobba ca 6-7 timmar, antingen på förmiddagen eller på eftermiddagen.

Denna råkalla, småregniga aprillördag (8 april) stod de där som vanligt och det var rätt mycket kunder som kom och gick hela tiden. Folk köper en hel del påskris, påskliljor och tulpaner inför den annalkande påsken. Och Affe har tagit fram gammal Stockholmsbild – han gör det ibland – för att ha en liten tävling, ”Dagens fråga” , och låta folk försöka klura ut var bilden är tagen. Priset för den som gissar rätt eller helt enkelt vet var i Stockholm fotot är taget, det har han inte bestämt ännu. Det kan bli en guidad vandring, enkel väg, till Vitabergsparken. ”Eventuellt tur och retur”, säger han.

Arne var inte riktigt i form idag och hade setts vandra omkring ute alldells för tunt klädd och med sockor på fötterna. Han var inne på Vickys och hade fö en gångs skull några tior i plånboken och då frågade Affe om han ville ha en kopp kaffe, den kostar tio kronor. Vanligtvis brukar ju Arne få kaffe och även mackor ibland, men Affe tänkte att det kan ju vara trevligt för Arne att få betala en tia för det, när han nu ändå hade pengar.  ”Ja visst”, sa Arne och Affe bryggde en espresso i apparaten. När kaffet var kart räckte Affe fram det till Arne och sa: ”Det blir tio kronor, tack”. ”Så fan heller”, sa Arne, vände på klacken och gick.

Johan N var också nere och handlade och kärleken håller i sig. Johan var strålande glad och hade gjort fläskpannkaka till Affe ooch Ingrid, som han med ett  stort leende överräckte. Det händer inte sällan att vänliga kunder, som vet att Affe och Ingrid jobbar hela dagarna i sträck (ca 14 timmar) utan möjlighet att ta några egentliga raster, lagar något och kommer till dem med maten. Eller bakar bröd. Rågsiktsbullar brukar t.ex. Skrattande Tanten baka. Och sockerkringlor.

Och här är ”Dagens fråga”-bilden. Den är medvetet suddig så att den som vill gissa/tala om var den är tagen måste bege sig till Vickys Livs och titta på den ”live” (och gärna samtidigt handla åtminstone ett äpple eller en burk bläckfisk från Grekland).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: