• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2006
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Fackpamparna smörjer kråset och kör med egna regler

Byggnads logo (Byggnads pressmaterial)Jaha. Nu har fackpamparna inom Byggettan (de som jagade ut de lettiska arbetarna som bara ville arbeta hederligt) visat sina fula trynen och sin ohederlighet om det stämmer som berättades i TV4 Nyheterna den 13 september kl 22.00!

Byggettans ordförande Torgny Johansson svävade på målet och mindes inte riktigt, men tvingades nästan omgående erkänna att han firat midsommar på konferensanläggningen Nässlingen i år tillsammans med andra fackpampar och att där dracks sprit och vin för ca 10.000 kronor som han "inte visste" vem som hade betalat. På reporterns direkta och uppfordrande fråga om det är så att det är fackmedlemmarna som betalat notan, svarade Johansson att "det måste vi titta på". Varför inte genast erkänna – om det är så – att "visst, vi har som vanligt smörjt kråset och berusat oss på den arbetande massans pengar. Det brukar gå bra men nu åkte vi dit".

Undrar hur många vanliga medlemmar som får njuta av det här vackra stället som, enligt information på hemsidan, är "en högklassig och unik anläggning för livnärande möten nära naturen"?

Och inte nog med att pamparna druckit medlemsfinansierad sprit: det har förekommit stölder på kursgården under lång tid och bara i år har mellan 70.000 och 80.000 kronor försvunnit, vilket har anmälts av platschefen på konferensanläggningen, Hannah Qvist. Alltså hon har anmält stölderna till Byggettan, inte till polisen. Och Byggettan har inte polisanmält…

Svinaktigt! Hoppas att medlemmarna drar slutsatser själva och funderar över var de vill lägga sina pengar i framtiden.

Läs mer på TV4:s sajt under rubriken Spritskandal i Byggnads. Texten börjar så här:

En ny skandal rullas upp på fackförbundet Byggnads. Enligt uppgifter till Nyheterna har Byggettans styrelse försökt förhala en internutredning om spritnotor som betalats med medlemmarnas pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: