• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Congratulations, bullies!

Handels logoOrdet "bullies" finns inte på svenska. Inte i exakt den betydelsen som ordet har på engelska. "Bully" skulle väl närmast översättas till "mobbare", men det är egentligen mer "trakasserare". Ja: "trakasserare"! Det är trakasserare som jagar microföretagare. Och Handelsanställdas förbund har trakasserat – "bullied" – en ung kvinna till underdånighet och lydnad. Detta står att läsa på DN Ekonomi:

Blockaden mot sminkbutiken Make Up Store i Kristianstad blev kort. Efter några timmars uppståndelse skrev ägaren Victoria Frankenius på ett avtal med facket.

- Jag gjorde det inte frivilligt, säger hon.

HRF logoÄgaren av den lilla salladsbaren Wildn' Fresh jagades och trakasserades av HRF:s bullies. Hon skrev inte heller på frivilligt. Hon sålde i stället.

Som sagt:
Congratulations, bullies! You win! Facket vinner. Men Sverige förlorar.

Snart måste någon ta ett fall till Europadomstolen för att få det prövat om medlemmar i vissa föreningar får ta sig rätten att  trakassera människor som inte vill vara med i deras föreningar! Det kan inte vara förenligt med de konventioner om mänskliga fri- och rättigheter som Sverige ratificerat att tillåta att vissa föreningar i Sverige får jaga och trakassera folk för att tvinga dem till underkastelse och att skriva avtal med en förening de inte vill ha avtal med! Det kan inte vara rätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: