• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Migrationsverket underkänner de irakiska s-passen

MIG logoMigrationsverket beslutade på fredagen att inte längre acceptera irakiska så kallade s-pass. S-pass är en resehandling som irakier utanför Irak kan skaffa sig vid irakiska ambassader. Handlingarna är enligt svenska myndigheter för lätta att förfalska för att de ska duga som pass. Samma inställning har Storbritannien, Beneluxländerna och USA. Sannolikt betyder beslutet att det blir svårare för irakier att ta sig till Sverige legalt, för att senare söka asyl.

Janna ValikGeneraldirektör Janna Valik, Migrationsverket

"Jag har sett mycket allvarligt på uppgifterna om att irakiska resehandlingar är lätta att manipulera och Migrationsverket har därför analyserat frågan. Det har resulterat i att verket föreslagit styrelsen att inte godkänna de s.k. S-passen, vilket också är i linje med de slutsatser som andra EU-länder dragit. Att bedöma handlingars äkthet är en realitet i vår verksamhet som vi hanterar genom att göra en individuell prövning utifrån en samlad bedömning av allt det som individen presenterar", säger Janna Valik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: