• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Vickys Livs lördag 4 mars 2006, del 2

Ja, alltså Björn hade ju gjort en hand av is från de nertagna istapparna som jag berättade om i Vickys Livs lördag 4 mars 2006, del 1 . Men inte nog med det, han hade ju också gjort en hel liten isskulptur – eller ”isinstallation” – mitt på Nytorget, omgärdad av en rödvit avspärrning!

Björns_isskulptur

Julafton i fallujahHär är skapelsen sådan den såg ut lördagen den 4 mars vid pass kl 13.00. Det kanske inte syns så tydligt, men det är flera uppsträckta händer och lite vassa ”spjut” och annat som var och en får tolka enligt sin egen fantasi. På den lilla svarta skylten står med röd text:

JULAFTON I FALLUJAH

Se upp i backen
tusen hål i nacken

”Tolka det som ni vill”,
säger konstnären Björn som under många, långa timmar arbetat med sitt verk och pratat med folk som gått förbi och stannat upp och tittat och frågat.

Ni som har läst om Vickys Livs under en längre tid (se kategorin ”Vickys Livs” i högerspalten), ni vet att det är Björn som hade gjort den fina dalaflodhästen också, den som stod på en hylla i fönstret på Vickys under flera månader. Jag vet inte om han tog hem den eller om den kanske såldes. Iskonstverket kan i alla fall inte tas med hem och inte säljas heller…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: