• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2006
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vickys Livs: Lördag den 25 februari

Ingrid 25.2 2006Ingela 25.2 2006Ingrid
Ingela
Foto: Merit Wager

På lördagen kl 10.00 gick jag till Vickys för att ta en kopp kaffe, prata lite och höra "senaste nytt" och för att ta en kopp kaffe. Ingrid stod i kassan, Affe syntes inte till. Ingela var i lilla bakre rummet, hon hade mobilheadsetet på och såg mycket koncentrerad ut. Efetr ett tag viskade hon, när det blev en liten paus i samtalet att: "Tore är och handlar och han har Arne med sig". "Tore" är alltså Affe, hennes pappa. Han var och fyllde på förråden på matgrossen i Årsta och eftersom Arne hade vimsat in på Vickys just när Affe skulle åka, så fick han följa med. Det blir ju lite omväxling för Arne, även om han inte minns var han har vait när han kommer tillbaka.

Jag kokade vatten till lite kaffe. Eftersom de inte har fått kaffe till espressomaskinen än så får jag nöja mig med Nescafé. Och så köpte jag en "Snoddas" (chokladkaka), som Barbro hade bakat. Jag väntade på att Ingela skulle avsluta samtalet så att vi kunde byta några ord, men Tore/Affe hade massor av frågor som han ställde allteftersom han vandrade runt i matgrossen. Han ville veta vad HubbaBubba var. "Tuggummi", sa Ingela, "ta förpackningar som är färgglada och ser roliga ut."  Affe ville veta om han skulle ta gröna eller någon annan färg, Ingela upprepade att han skulle ta sådana som han tyckte så roliga ut. Ja, och så hade Ingela sagt att han skulle köpa Guldnougat. Då undrade han om Ingela trodde att det kunde vara Guldnougat i en kartong som det stod "Guldnougat" på. Det  trodde Ingela… I mer än 15 minuter stod far och dotter i direkt mobiltelefonkontakt med varandra för att inköpen skulle bli rätt. Vilket de sedan också blev!

Johan 25.2 2006 (2)Johan 25.2 2006 (1)Johan N
Foto: Merit Wager

Johan N kom in och då var klockan inte ens halv elva på förmiddagen. Han körde lite Broakback Mountain-stuk, sa han själv, i sin rödrutiga flanellskjorta. Han handlade lite av varje, bland annat två vaniljyoghurt och jag frågade om det var någon "dam" som väntade på frukost uppe i lägenheten (han bor i samma hus som Vickys ligger i). För det är man ju van vid att det alltid är nya "damer" som är på tapeten, läs bl.a. här om hur det var den 28 januari. "Nej", svarade Johan N, "men jag är jättekär!" Dock inte i samma "dam" som förra veckan eller veckan innan… Och den här frukosten, som han nu handlade ingredienser till, skulle serveras på söndag morgon då den nya "kärleken" förmodades befinna sig i Johans bostad. Hoppas att hon gillade hans vaniljyoghurt och allt det andra han köpt till den gemensamma söndagsfrukosten! Jag har känt Johan N i tio år and I just love the guy, så jag önskar honom alltid all the best!

Affe 25.2 2006Arne 25.2 2006Affe och Arne
Foto: Merit Wager

Affe och Arne kom tillbaka från sin utflykt. Arne hejade glatt men stannade inte änge, det ryckte i benern på honom, han vill "ut och gå". Vilket han gör säkert åtta timmar om dagen, minst: går och går och går. Och Affe körde Ingela till kiosken — hon skulle öppna kl 11.00 – innan han bar in de varor som han köpt till Vickys. Och kunderna kom och gick. Det blev lite snack om OS och om att ishockeymatchen Sverige-Finland på söndag kommer att bli en riktig rysare, helt enkelt jättespännande eftersom bägge lagen kommer att ge allt, precis allt för att det här är ett guld som de båda så otroligt gärna vill ta. Plus att Sverige absolut vill slå Finland och Finland inget hellre vill än slå Sverige. Som sagt, en rysare!

Jag gick hem med kvällstidningarna (som ju alltid kommer redan på morgonen…) och en nybakt, ännu varm kanelbulle.

P.S. Affe ringde på eftermiddagen och berättade att Arne, på fullt allvar, kräver att Affe ska åka med hoonom och köpa en bil – en Saab – eftersom han, Arne, är trött på att gå och gå hela tiden.

Vill du läsa mer om Vickys Livs (ända sedan maj 2005!) så gå in under "Kategorier" i högerspalten och klicka på rubriken "Vickys Livs". Börja läsa nerifrån och läs uppåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: