• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Med anledning av mitt inlägg “Okunnig eller lögnaktig anonym skribent?”

Läs först mitt inlägg Okunnig eller lögnaktig anonym skribent? Med anledning av det fick jag följande mejl av någon som jag inte vet vem det är. Jag gör här ett undantag från min princip att inte publicera något från någon som inte talar om vem han/hon är. Jag gör det dels för att vederbörande förklarar att felaktigheterna om mig var ett misstag, men kanske mer för att jag tycker att det som personen skriver är intressant oavsett vem han/hon är. Den här rädslan eller fegheten eller vad det nu är har jag nämigen träffat på några gånger tidigare.

Den uppgift du refererar till, som skrivits av min kollega, var ett misstag, definitivt ingen lögn. Jag har svårt att förstå varför någon skulle ljuga om det. Naturligtvis ska det som står på bloggen vara korrekt, och jag förstår att du inte vill att det ska spridas felaktiga uppgifter om dig, men att säga att vi håller på och ljuger tycker jag är lite väl övermaga.

Att flera av oss är anonyma torde vara uppenbart för var och en: den politiska situationen i Sverige i dag tillåter inte att man kritiserar invandringspolitiken på det sätt som vi gör. Din bristande förståelse för det finner jag ganska märklig.

Allra först:
Det är bra att personen eller personerna som skrivit felaktiga saker hör av sig (även om jag inte vet vilka de är)!

Därefter: Jag kunde inte veta om det var okunskap eller lögn som skrivits på den anonyma bloggen, därför fick inlägget den rubrik det fick. Nu har jag fått besked om att det var okunskap och inte lögn.

Sedan: Det där med att det "torde vara uppenbart för var och en" varför en del skriver anonyma bloggar, det förstår jag inte alls. För mig är det otroligt svårt att förstå att man inte kan stå för sina åsikter och de fakta man presenterar. Vad är det som kan hända om man gör det? Kommer man att kastas i en fängelsehåla på vatten och bröd? Kommer man att steglas? Hängas? Giljotineras? Arkebuseras? Och varför skulle man inte få kritisera invandringspolitiken? Vem har sagt att man inte får göra det? Det finns folk som påstår att det är så, att man inte kan kritisera invandringspolitiken men jag tror att det är en myt. Ju fler som gömmer sig bakom myten och inte diskuterar och debatterar denna fråga öppet på samma sätt som man diskuterar och debatterar andra samhällsfrågor utan i stället skriver anonymt, desto sämre är det i en s.k. demokrati.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: