• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2011
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

En migga: ”Den svenska slappheten gör Sverige till ett paradis för dem som har terroristplaner och svenska journalisters vilseledande rapportering är förödande.”

En migga skriver – och ger återigen ett exempel på det vilseledande och felaktiga sätt som svenska gammelmedier rapporterar när det handlar om asylsökande personer som vistas eller vistats i Sverige:

I Expressen den 5 januari finns en artikel om en terrormisstänkt som gripits i Uganda: Misstänkte terroristen i Uganda: 18-åring från Sundsvall (http://www.expressen.se/nyheter/1.2278464/misstankte-terroristen-i-uganda-18-aring-fran-sundsvall).

Bortsett från att Expressen kallar honom för ”svensken” – han har ett främlingspass, inte ett svenskt! – så är killen ett så kallat ensamkommande barn som sagt sig vara från Somalia, och som fått PUT inom tre månader enligt vår GD´s uttryckliga order och utan att handläggaren fått ställa några ”onödiga” frågor.

Nu visar det sig att killen har ett kenyanskt pass också – och i det passet är han mycket äldre. Plus att detta stackars ensamkommande barn nu är ute och reser på egen hand. De är inte precis billiga för skattebetalarna, de här ensamkommande barnen som numer är så många att de verkar ha en egen charterlinje till Sverige.

Migrationsministern skrev ett debattinlägg i Sydsvenskan den 22 december (på Opinion, titeln ”Ta ansvar för flyktingbarnen”) som han avslutade så här:

”Det saknar vett och sans att Sverige skall ta emot fler (ensamkommande barn) än de två näst största mottagarländerna tillsammans – och fyra gånger fler än de fyra länder som kommer efter i ligan. Av alla som kom till Sverige, Storbritannien, Norge, Nederländerna, Belgien, Frankrike, Tyskland, Danmark, Finland, Schweiz och Irland under årets första tre kvartal så sökte sig 30 procent till Sverige.

Det är en skev fördelning som måste förändras, och regeringen verkar också för att det skall ske.”

Ett gott råd till ministern vore att börja med att kolla vad Migrationsverket håller på med…

Kommentar: Vet inte svenska journalister, som skriver i tidningar som läses av hundratusentals människor, att man inte kan skriva: ”18-åringen från Sundsvall fick sitt svenska pass i slutet av november” när en asylsökande har fått ett främlingspass? Och varför tar inte svenska journalister reda på fakta innan de rusar till sina tangentbord och knattrar ner saker som inte stämmer? Vad innebär det att vara ”ansvarig utgivare” av en tidning (eller tv och radio) om man kan producera vilka sagor som helst och vilseleda dem som tar del av dessa?

Vad är det för fel på ett land – med åsikts- och yttrandefrihet inskrivet i grundlagen! – som inte har journalister som kan (inte vill?)  rapportera allsidigt och sanningsenligt? Och där regeringen inte kan få ordning på sin myndighet Migrationsverket, som agerar på ett sätt som skapar kaos och frustration både bland de asylsökande, dem som arbetar på verket och allmänheten?

Till slut: Dessa två meningar i slutet av Expressens artikel är också förbluffande:

Personalen på Sveriges ambassad i Kampala träffade svensken för första gången i går – en vecka efter gripandet.
– Han mår efter omständigheterna väl, säger Ellinor Lundmark på UD:s presstjänst.

Mannen är ju inte på något sätt ”svensk” och Sverige har inget som helst ansvar för en person som ljugit sig in i Sverige både vad gäller nationalitet, ålder och asylhistoria och som inte har någon anknytning alls till Sverige!

© Denna blogg.
%d bloggare gillar detta: