• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  maj 2005
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Släpp fångarna loss, det är vår!

Som en direkt följd av våra (Medborgarnas flyktingombudsman-MFO) rapporter och vårt ihärdiga arbete för att förändra verksamheten på Migrationsverkets förvarsenheter, har nu ett drygt tiotal förvarstagna släppts ut från förvaret i Märsta!

Den nya ledningen har lyssnat och tagit rapporterna på allvar och funnit att en hel del misstag och felaktigheter begåtts och sett till att konsekvenserna av detta har tagits.

"Enmansmyndigheten" MFO som inte har ett öre i bidrag någonstans ifrån, med hjälp av två personer som ingått i "tillsynsgruppen", Maria Rankka och Vesna Ceman, samt flyktingprästen Håkan Sandvik, har på relativt kort tid fått till stånd rejäla förändringar både i synsätt och även rent konkret och i praktisk handling inom Migrationsverket, särskilt vad gäller förvarsverksamheten.

Nu har alltså ett stort antal förvarstagna som suttit inlåsta i onödan à 3.000 skattekronor per dygn, kommit ut från det ställe som på många sätt är värre än ett fängelse (bl.a. för att man sitter på obestämd tid och inte har några "permissioner" alls). Migrationsverkets ledning har handlat rätt och skulle kunna utbrista: "Vi släpper fångarna loss, det är vår!"

Citera gärna men ange källa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: