• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  maj 2005
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vickys Livs och brevet till stadsdelsförvaltningsdirektören

Janne har skrivit brev till direktören för stadsdelsförvaltningen i Katarina/Sofia. Han har förklarat att han och broder Affe och de andra på Vickys Livs vill utöka sin torgplatsverksamhet i ena hörnet av Nytorgsgatan till att också omfatta försäljning av kaffe, smörgåsar, juice och glass. Det behövs, menar Janne. Antalet människor som vill uppehålla sig på och kring Nytorget har stadigt ökat varje sommar och trots att det finns ett antal (relativt små) severingar så räcker de inte riktigt till. Och Bröderna Olsson och deras Vickys Livs har dessutom en hel del stamkunder som gärna gynnar dem även när det gäller sommarservering i parken. Så nu har Janne skrivit och ansökt om tillstånd, för det måste man ha.

Janne har också ställt några frågor som rör den torgplats de redan fått okej på, och både frågorna och svaren redovisas när stadsdelsdirektörens brev har kommit.

Nu får vi hålla tummarna att välvilja och sunt förnuft får råda så att Vickys Livs får sitt eftertraktade tillstånd. Nytorget är ju redan just sådant som en tjänsteman på stadsdelsförvaltningen tidigare gett uttryck för att det ska vara: "Ett levande torg fyllt av solande och glada människor". Men många blir säkert ännu gladare om det blir lite kortare köer till serveringarna och det blir det om Bröderna Olsson får kränga sitt kaffe och sina mackor. Jag ska "hänga på låset" och bli deras första gäst!

Tidigare inlägg i serien om Vickys Livs publicerat den 16 maj under rubriken "Bröderna Olsson på Vickys Livs".

Citera gärna men ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: