• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2006
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

I Finland godkände regeringen ett nytt invandrarpolitiskt program

Työministeriö logoDen 19 oktober, godkändes ett nytt invandrarpolitiskt program av regeringen i Finland som aktivt ska främja sysselsättningsinriktad invandring. Arbetsministeriet uttalar att ”i och med att befolkningen åldras kommer utbudet på arbetskraft i Finland i framtiden att minska” och att ”i Finland väntas tillgången på arbetskraft försvåras snabbare än i många andra länder i Europa.”

Arbetsministeriet säger:
Programmet avser speciellt invandring till Finland från länder utanför EU- och EES-områdena. ?Genom sysselsättningsbaserad invandring kan man även utvidga det finländska kompetensunderlaget som inom olika delar av landet hotas av förtunning på grund av befolkningens åldrande.
Och:
Övriga centrala tyngdpunktsområden i programmet är att effektivisera integrationssystemet av invandrare samt att förbättra de etniska relationerna. Meningen är att främja utvecklingen av ett pluralistisk, multikulturellt och icke-diskriminerande samhälle. Man vill även främja invandring av studerande och forskare.

Regeringen vill tills vidare förbehålla sig möjligheten till prövning när det gäller tillgången på utländsk arbetskraft inom branscher med många arbetssökande. Prövningen avser exempelvis inte personer inom företagens högsta ledning och ledningen på mellannivå eller personer som fungerar som experter, yrkesidrottare och tränare, yrkeskonstnärer, yrkesjournalister, personer i internationella organisationer, säsongarbetare inom lantbruket och inte heller arbetstagare som sänds till Finland för en kortare period.?
I framtiden kommer behovet av att öka samarbetet med avgångsländerna för arbetskraften att öka. Språkundervisning i avgångslandet kan anordnas av myndigheterna i Finland på egen hand eller tillsammans med arbetsgivarna. För den arbetskraft som inflyttat i landet skapas även i Finland ett vägledningssystem som tar hänsyn till individuella behov. Det kan exempelvis omfatta språkundervisning samt utbildning om det finländska arbetslivet och samhället.?

Läs mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: