• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Vakna för Guds skull upp, svenskar!

En mycket, mycket, mycket viktig artikel, den första i en serie, har publicerats i Dagens Nyheter söndagen den 17 februari. Jag upprepar: mycket, mycket, mycket viktig.

Jag har själv talat om de här diskriminerings- och känna sig kränkt-syndromen under lång tid (kränktsjukan…), men Maciej Zaremba beskriver katastrofen som dessa osorterade möjligheter till anmälningar hit och dit skapar. Ett kort exempel på vilka typer av lärare (om de blir godkända genom anmälningar och hot om anmälningar) som kommer att drabba era barn i den svenska grundskolan:

Trakasserierna består i att Lärarhögskolan har avrått Darabi från att fortsätta utbildningen till svensklärare. Det är skolan skyldig att göra, när ”ansvariga lärare bedömer att studenten är olämplig att utöva det yrke som utbildningen syftar till. Beslutet att avbryta utbildningen ligger hos studenten”, står det i Studentens rättigheter och skyldigheter.

När Darabi skulle praktisera på en grundskola upptäckte lärarna att hon hade svårt att uppfatta vad barnen sade. Och när bokstaven ”V” skulle läras ut till första klassarna förstod inte lärarkandidaten orden ”vik” samt ”virka” i läroboken. Där någonstans gick gränsen för lärarna på denna förortskola. Det blir svårt för Darabi att lära barnen ett språk som de redan behärskar bättre än hon, antydde de. Då fick de höra från Darabi att de var rasister.

I Sverige är man av någon fullkomligt outgrundlig anledning så livrädda för invandrare som lärt sig (och det är ni själva som lärt dem det!) att i varje tänkbar situation så går det att anklaga svenskar för rasism och främlingsfientlighet. De har lärt sig att skrämma sig till bättre behandling och till stora skadestånd genom att påstå att de känner sig ”kränkta”. Alltså ”kränkta” för att de är utlänningar och t.ex. inte får bada i en massa tygsjok (ohygieniskt, det vet varenda människa) och för att de inte får bli svensklärare när de absolut inte behärskar språket. Varför ska barnen i ett land som redan ligger illa till kunskapsmässigt hamna ännu längre ner på alla internationella listor och bli ännu sämre för att de påtvingas lärare som inte klarar ens de låga kraven som gäller för svenska lärare? Det var inte så här lagar och regler om diskriminering var tänkta att fungera och här måste både anställda vid Lärarhögskolan och vid DO sätta ner fötterna och bestämt avfärda uppenbart ogrundade och löjliga anklagelser och anmälningar. Annars är de medskyldiga till att ytterligare försämra utbildningen för svenska barn och ungdomar.

Läser ni inget annat på länge så måste ni åtminstone läsa Först kränkt vinner av Maciej Zaremba. Många svenska barns och ungdomars framtid hänger på att man inser vad som pågår och ser till att det stoppas! I Finland, t.ex., skulle aldrig, aldrig någonsin någon med annat än perfekta eller åtminstone mycket goda kunskaper i modersmålet få behörighet att lära ut det ens en enda lektion!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: