• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Sveriges Radio: “Utvisas trots uppehållstillstånd”

SR ny logoJag har några gånger tidigare ifrågasatt en del av Sveriges Radios rapportering i en del asylfrågor, där begreppen blandats ihop och texten på deras sajt inte har varit så korrekt och tydlig som den bör vara i en public service-kanal. Nu är det dags igen. Ett inlägg daterat 27 februari 2008 kl 06:54 har rubriken Utvisas trots uppehållstillstånd. Det börjar:

Trots att han har barn och fru i Sverige ska 25-årige Hamid Sleeman avvisas till norra Irak. Efter sex år i Värmland har han nu fått ett beslut från Migrationsverket som inte kan överklagas och som innebär att han måste återvända till Irak för att därifrån på nytt söka uppehållstillstånd i Sverige.

Utan att gå in på det faktum att man måste söka uppehållstillstånd från hemlandet när man har familj här, konstaterar jag att rubriken är felaktig. Ingen som har uppehållstillstånd utvisas! Om man har begått brott eller fått uppehållstillstånd på falska grunder dras uppehållstillståndet in och personen ifråga utvisas. Men den man som Sveriges Radios inlägg handlar om har flera gånger fått beslut om att han inte får uppehållstillstånd. Han har aldrig haft – eller fått löfte om – permanent uppehållstillstånd. Han hade ett tillfälligt uppehållstillstånd med stöd av den tillfälliga s.k. amnestilagen, inte ett permanent dylikt. Att tusentals personer fick tillfälliga tillstånd att vistas här innebar inget löfte om att de skulle övergå i permanenta tillstånd.

Sveriges Radio borde vara mer noga med hur de rapporterar, deras slarv förvirrar ytterligare på ett redan förvirrat område.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: