• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2006
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vad menar facket?

AftonbladetAftonbladet berättar här att facken mobiliserar och att strejk och massdemonstration väntar och att SAC-syndikalisterna utlyser "politisk strejk" den 15 november – mot förändringarna i a-kassan.

Va!??!! Vad menas??? Facket kan väl inte strejka?

Om man menar att fackligt anslutna anställda på olika företag ska strejka, vem/vilka ska de då strejka mot? De kan ju inte strejka mot sina arbetsgivare, och att gå i strejk mot regeringen (!) är en icke tillåten strejk. Arbetsgivarna kan – och kommer förstås att – göra avdrag på olagligt srejkandes löner och/eller avskeda dem för att de uteblir från sina jobb.

Facket kommer i slutändan att förlora på sina hetskampanjer. Det måste ju komma ögonblick av klarhet hos deras medlemmar då de inser att facket lurar dem till olagliga handlingar som kan äventyra deras jobb. Och då slår vreden tillbaka mot facket.

Folk måste väl kunna vänta och se hur det blir med de nya reglerna – om skatterna sänks rejält samtidigt som a-kassesystemet görs om och avgiften höjs, så blir det som jag förstått ändå så, att väldigt många (om än inte alla) kommer att få mer pengar netto i handen efter förändringarna. Folk måste börja tänka själva och inte rusa som yra höns åt ett håll bara för att fackpampar som är rädda om sina egna jobb med höga löner, visslar i sina visselpipor!

Dags att demonstrera (dock inte strejka) mot regeringen blir det om de flesta mot förmodan och mot alla odds får det mycket sämre än idag. Men tills man vet hur det nya systemet slår är det klokast att avvakta. Och att komma ihåg att alla förändringar som gjordes av den förra regeringen knappast heller gynnade alla…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: