• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2008
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  2526272829  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Asylsökande och människor med uppehållstillstånd men inte medborgarskap ska utvisas efter begångna brott

Den 16 februari skriver också Dagens Nyheter om att man inte utvisar grova brottslingar från Sverige. Äntligen. Jag har skrivit om detta ett antal tidigare (se nedan), ingen har brytt sig om att plocka upp det trots att många journalister läser min blogg. Men har tydligen tiden blivit mogen; bättre sent än aldrig.

I inlägget En migga berättar (igen) (2 augusti 2007) kan man bland annat läsa:
Irakier, somalier, afghaner kan tryggt begå vilka brott de vill här eftersom det för dem gäller "frivilligt återvändande". Även iranier, eritreaner etc kan känna sig trygga oavsett vilka utvisningsbeslut de fått. Om de rivit sönder sina id-handlingar så går det inte att verkställa dem. Särskilt när det gäller iranier så vet de precis vilka id-handlingar som är tillräckliga för att de ska kunna styrka identiteten och gifta sig med någon här, men ändå inte bli verkställda efter ett utvisningsbeslut.

Och i inlägget "Det går bra att begå brott i Sverige, man får ändå stanna här" (9 oktober 2007) kan man läsa:
"De här personerna döms för att ha försökt smuggla in 18 irakier och 2 palestinier till Sverige, varav 8 faktiskt lyckades ta sig in i landet. Var är de nu?"

Kriminella asylsökande och personer med uppehållstillstånd – våldtäktsmän, mordbrännare, narkotikahandlare etc – släpps alltså ut på gatan när de avtjänat sina fängelsestraff (som är kortare än för svenskar) trots att det i deras domar står att de ska utvisas, oftast på livstid. De återkommer inte sällan till kriminalvården sedan de begått nya brott, berättar Polisen uppgivet.

Grattis, Sverige! Som vanligt är det slapphänt och otryggt för vanligt folk men fritt fram för brottslingar! Som kan skratta gott åt "die dumme Schweden" också på den här punkten. Men nog är det ju mycket märkligt att just Sverige av alla länder ska ha så svårt att utvisa dem som inte har laglig rätt att vistas i landet – såväl dem som "bara" gömmer sig som dem som begått mycket grova brott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: