• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Oops, they did it again!

image1716image1717image1718Mina vänner, de tre damerna Efron, upphör aldrig att förvåna! Jag har skrivit om dem och deras förlag och deras böcker otaliga gånger tidigare här på bloggen och nu är det dags igen för nu har de "gett sig ut på nya äventyr. Katja Efron berättar om deras senaste projekt, POLTAVA 300, som de har varit med och möjliggjort och hjälper till att genomföra.

"Det är ju roligt också att kunna bevisa att man inte behöver vara beroende av staten för att kunna genomföra kulturprojekt av den här storleken", säger Katja, som om det var en självklarhet att vill man vara med och starta utgrävningar av Poltava så är det bara att sätta i gång. Och så här står det bland annat i informationen om projektet POLTAVA 300:

Under de två första veckorna i juni 2007 reser Bo Knarrström och hans team till Poltava för den första grävsäsongen. Planen är att kartlägga det gamla slagfältet, finna svenska gravar och ställa de nya upptäckterna bredvid gamla vittnesmål från slaget.

Expeditionsöversikt:
– Grävsäsongen 2007: Huvudsakligen består aktiviteterna av metalldetektering och upptagning av de föremål som hittas. Särskilda ansträngningar ägnas åt lokaliseringen av den så kallade tredje redutten.
– Grävsäsongen 2008: Lokalisering av primära stödpunkter som reduttlinjen och lilla moraset. Metalldetekteringen kompletteras med georadarteknik.
– Grävsäsongen 2009: Gravstudier. Osteologi.

Vera, Lena och Katja, jag säger bara: "Keep on digging! Jag diggar er!"

image1715Boken SLAGFÄLTET av Bo Knarrström är utgiven på Efron & Dotter förlag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: