• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Förbjudet med Koranversringsignaler + råd till muslimer i väst

KoranenIslamiska Rättsliga Rådet (The Islamic Jurisprudence Council) har bannlyst användandet av verser ur Koranen som ringsignaler i mobiltelefoner. Detta för att det är stötande mot muslimernas Heliga Bok.

"Det är nedvärderande och förödmjukande att heliga verser ur Koranen upphör abrupt mitt i en recitation, vilket sker när de används som ringtoner i mobiltelefoner. Däremot går det bra att spela in Koranverser som man kan lyssna på i headsets om man avser att lyssna på dem i sin helhet"
, framhöll lärde män som deltog i ett möte med Islamiska Rättsliga Rådet i ett uttalande.

Under ett sex dagar lång möte i Makkah diskuterade ett sjuttiotal muslimska dignitärer och lärde ett antal viktiga frågor. Islamiska Rättsliga Rådet beslöt bland annat att muslimer har rätt att få reda på ett foster om det är medicinskt nödvändigt, som t.e.x. när det gäller att fastställa sjukdomar som misstänks drabba pojkar men inte flickor och vice versa. Läkare måste bekräfta att proceduren krävs av medicinska skäl. Rådet godkände också att man förstör ett ägg som kan leda till ett handikappat barn, men att försök att bestämma kön på barn är absolut förbjudet.

Islamiska Rättsliga Rådet uppmanade muslimer i västländer att delta i val i icke-muslimska länder och att spela en mer aktiv roll politiskt, speciellt i frågor som handlar om välfärd och att förhindra social ondska. Rådet uttalade att detta är enda sättet för muslimer i väst att säkra sina rättigheter. Vidare uppmanades muslimer i väst också att integrera sig i de västliga samhällena men varnade dem för att ta till sig västerländska vanor som strider mot islam och betonade särskilt vikten av att de, genom dialog med icke-muslimer och med understöd från välförberedda medier, möter anti-islamiska kampanjer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: