• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

Fortsättning på historien om företaget som använde skattepengar på helt fel sätt

Läs först Om en uppblåst man med anger management problem, missbruk av skattemedel, feghet och inkompetens – allt i ett och Vidare om den dåliga styrelsen för den viktiga verksamheten.

Ni är många läsare som har hört av er och undrat vad det här handlar om. Flera av er vill absolut veta vilket företag det gäller och vilka de inblandade personerna på toppositioner är. Jag kan bara säga att allt kommer att uppdagas och avslöjas – sådana här saker går inte att hålla hemliga hur länge som helst. Ändå har den här verksamheten lyckats ovanligt länge. För det fall jag berättat om är inte det enda där man gjort sig av med medarbetare på sådana sätt att en närmare granskning skulle visa att det inte harb skett på korrekt sätt och med korrekta pengar.

Jag har ännu inte fått något svar på mina frågor från någon i styrelsen. Märkligt. Man ska stå för vad man gör och inte springa och gömma sig eller köra huvudet i sanden. Eller tro att det kan lyckas – hur många krismöten man än har – att försöka skjuta någon som helst skuld på den person man nu senast manipulerat ut ur företaget. För vad styrelsen i sin upphöjdhet borde betänka är att det finns gott om annan personal på företaget som varit med länge och som sett vad som pågått. Atttysta dem alla torde inte vara möjligt.

Under veckoslutet blir det helt andra texter här på min blogg, men nästa vecka fortsätter den osannolika historien. Och det är osannolikt att det inte skulle bli känt vilket företag det handlar om.