• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Välgörenhetsorganisation hjälper saudier i utlandet, bland annat i Sverige

Saudiarabien flaggaEn ny välgörenhetsorganisation (Awasser) som ska hjälpa saudiska familjer i utlandet ska utvidga sina åtaganden med stöd av regeringen, enligt  Abdullah ibn Saleh Al-Hamoud, ordförande i organisationens styrelse. Den grundades för två år sedan, efter att man fått kännedom om att ett stort antal saudiska familjer och individer levde utanför kungadömet Saudiarabien, speciellt i andra arabiska länder, och att de behövde hjälp.

Awasser kommer att öppna kontor i ett antal länder för att kunna möta sociala och ekonomiska behov och behov av utbildning bland saudier i dessa länder. De saudiska ambassaderna informerar  om behövande saudiska familjer. Abdullah ibn Saleh Al-Hamoud säger att Awasser behöver minst 50 miljoner rialer (ca 100 miljoner kronor) för att man ska kunna bistå saudier i trångmål utomlands.

"Vi har sett saudiska barn utan uppehållstillstånd eller andra giltiga dokument i utlandet", sade han, när han talade om de svåra förhållanden som en del saudiska familjer lever under i utanför hemlandet. "Många saudiska familjer behöver ekonomisk assistans till följd av att fäderna är frånvarande och inte försörjer dem, eller för att de har dött eller skilt sig från deras utländska mödrar."

"En saudier bad oss om hjälp att föra hem hans två döttrar som hade konverterat till kristendomen,
deras mors religion, i USA. Vi betalade USD 1.000 (ca 7.100 kronor) i månaden i underhåll till flickorna tills vi kunde slutföra processen och återföra dem till Saudiarabien", berättade Abdullah ibn Saleh Al-Hamoud..

Staten lyckades också hindra en saudisk kvinna från att arbeta på en nattklubb i huvudstaden i ett arabiskt land genom att ge henne och hennes tre barn ett månatligt underhåll och betala deras hyra. Fadern i Saudiarabien har kontaktats och barnen kommer att återföras till honom.

Organisationen Awasser, som grundades med stöd av utrikesministern prins Saud Al-Faisal, är registrerad hos utrikesministeriet som också bidrar med 1 miljon rialer (ca 2 miljoner kronor) till kostnaderna. Staten erhåller även zakat och andra donationer från saudiska affärsmän och filantroper.

Trots att organisationen är så ny, har den redan kunna bidra till att sammanföra åtta saudiska familjer i Egypten, fyra i Libanon och en i Sverige. Den har också gett några familjer i andra länder både bostäder och bekostat deras sjukvård.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: