• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Apropå inlägget härunder

Migrationsverket logoMigrationsverkets beslutsfattare motsäger sig (inget ovanligt…) i besluten som gäller Hoa och Thanh. Å ena sidan påstår hon, när det gäller Thanh till exempel, att det inte finns några hinder för verkställighet av avvisning och å andra sidan påstår hon att:

"Verket har särskilt beaktat att han inte givit in någon identitetshandling, han har kontaktat den vietnamesiska ambassaden för att omöjliggöra ett återvändande och han vägrat att fylla i ansökningsblanketter."

Det är synnerligen obehagligt – och oacceptabelt ur rättssäkerhetssynpunkt – att en beslutsfattare på Migrationsverket på detta sätt "glider på sanningen"! Thanh har talat om för sin ambassad att han är asylsökande i samtal med dem, i samband med att han skulle ansöka om pass för att kunna resa tillbaka. Detta skedde för ca tre år sedan. Polis och Migrationsverkspersonal har uppmanat honom att ljuga om att han

1) varit här som turist och tappat sitt pass
eller
2) söka pass i falsk identitet. han vägrade och sa som det var.

Detta använder Migrationsverkets beslutsfattare nu emot honom! Samtidigt erkänner hon att det faktum att Thanh talat sanning på sin ambassad och sagt att han sökt asyl i Sverige omöjliggör ett återvändande… Det är märkligt att Migrationsverket använder det emot en asylsökande att han inte ljugit utan talat sanning! Och när det nu är så att en asylsökande "omöjliggjort ett återvändande" genom att vägra ljuga (!?) och Migrationsverkets beslutsfattare därmed själv medger att det är omöjligt för honom att återvända, föreligger det då inte verkställighetshinder? Om inte, vad är då verkställighetshinder?

Tror Migrationsverkets beslutsfattare att det nu kommer att bli möjligt att avvisa dessa två vietnameser med tämligen lika bakgrunder? Tydligen. Nu kommer de att kräva att de snarast, helst omedelbart, sänds till Vietnam MEN med garantier av den svenska regeringen om att de inte kommer att hamna i fängelse och riskera tortyr efter att av ambassaden ha blivit stämplade som "landsförrädare". Vilket Migrationsverket mycket väl känner till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: