• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2007
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

En kvarts miljon svenska pass är förkomna eller stulna – Sverige: lär av Finland!

Vad man i Sverige har gjort är att förstöra asylrätten! Vi har inte längre någon aning om vilka som kommer hit, vilka nationaliteter de egentligen har, vilka som är släkt med varandra, om en del är terrorister eller grovt kriminella. Hur ska vi då veta vilka som behöver asyl eller skydd i Sverige? Det här är en katastrof för alla dem som behöver skydd, och en katastrof som kommer att få mycket långtgående och svåra följder för landet. Och ingen i detta land klarar av att göra något åt det! Vi kan lika gärna slopa asylprocedurerna och ta bort alla invandringsregler och öppna gränserna för alla som vill komma hit. För så är det redan nu, i praktiken.

250 000 svenska pass är anmälda förkomna eller stulna. Det är otroligt många, en kvarts miljon! Ett ganska stort antal av dessa pass tillhör människor som fått asyl och så småningom medborgarskap i Sverige. När personen ifråga anmält att passet är borta får han ett nytt. När han anmäler att även det passet ”förkommit” får han ett nytt igen. När han, för tolfte eller femtonde gången anmäler att han ”tappat sitt pass” så får han ett nytt pass…

Vart tar alla dessa värdehandlingar, som ju passen är, vägen? Pass ska man förvara på säkra ställen och de ska inte kunna förkomma och stjälas stup i kvarten. Att hela 250.000 svenska pass är på villovägar är en total skandal – men som vanligt verkar ingen bry sig. Ingen verkar heller bry sig – än mindre sätta stopp för – att en massa av de påstått förkomna passen används för att föra in människor från utomeuropeiska länder (många irakier men också andra nationaliteter) i landet. Även om någon eller några skulle bry sig så finns tydligen inte förmågan att ta tag i den här enorma svarta passmarknaden i Sverige.

Inte undra på att man skrattar åt Sverige i andra länder! Sverige spärrar ju inte ens stulna/förkomna pass! Det är fullständigt otroligt! Och i Sverige går det inte ens att få veta exakt hur många pass som är anmälda förkomna. Informationen är utspridd på 21 olika polismyndigheter i landet och det inte verkar finnas någon samordning mellan dem. För att får reda på hur många finska pass som anmälts stulna behövde jag bara ringa ett samtal och fick det svar någon timme senare!

Sverige, lär av Finland:
I Finland (med fem miljoner invånare mot Sveriges nio miljoner) förkommer eller stjäls ca 7.000 finska pass per år. 2.000 av dem kommer tillrätta, det faktiska antalet förkomna pass är således 5.000. De förkomna finska passen makuleras omedelbart och stryks ur passregistret och kan inte användas över Schengen-områdets yttre gräns.

Åter undrar jag, som flera gånger tidigare:Varför är det så enormt stora skillnader på alla områden mellan grannländerna Sverige och Finland?

Lyssna också på Kalibers två program i P1 i Sveriges Radio, i serien ”Det andra migrationsverket”. Läs mer om dem här. Läs och lyssna också här på ett inslag i Ekot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: