• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ett spännande förlag!

Titta in hos bokförlaget Efron & Dotter och läs mer om de här tre ryska damerna och deras envishet, egensinnighet, ihärdighet, kreativitet, kraft och ovilja att se sig som "invandrare som man ska tycka synd om", som gjort att de lyckats!

Förlaget har många spännande titlar (och snart kommer fler…). Bland dem den tragikomiska Skattmasens manifest av Mikael Wokander (själv f.d. "skattmas") med förord av Stefan Fölster (Alva och Gunnar Myrdals dotterson). Så här beskrivs boken:

Skattmasens manifestSkattmasens Manifest är en träffsäker insiderskildring av skattemyndighetens värld. I boken möter läsaren en politiserad organisation, vars taxeringar är långt ifrån likformiga eller rättvisa. Eftersom skatterevisorerna dessutom jobbar på ackord sätts rättssäkerheten ofta ur spel. Samtidigt ger författaren skattebetalarna råg i ryggen genom att upplysa om deras många rättigheter – rättigheter som alltför få i dagens samhälle känner till.

Och där finns Vera Efrons En otacksam flyktings berättelser:

En otacksam flyktings bekännelserEn dag är Sergej, Vasilijs bästa vän, plötsligt försvunnen. När han dyker upp igen några månader senare är han förändrad och har svårt att acceptera tillvaron i sin lilla hemstad i Ukraina. Sergej har börjat längta efter ett bättre liv och vägrar försona sig med det faktum att vissa människor har allt medan andra har ingenting. I jakten på att jämna ut denna orättvisa har han hittat den perfekta lösningen – och övertalar Vasilij att söka asyl tillsammans med honom i Sverige. Efter en strapatsfylld färd genom halva Europa hamnar de så småningom i Småland, där de snart lär sig att dra nytta av det svenska systemet efter eget bevåg. I processens gång upptäcker de dock att pengar inte är allt. Den stora frågan är hur man ska göra för att få systemet att leverera största möjliga lycka …

En ambassadör i FolkhemmetOch Boris Pankins, f.d. sovjetambassadör i Stockholm, spännande bok Ambassadör i Folkhemmet:

Redan i förordet till ”De sista hundra dagarna” skrev Gunnar Jarring att:

”Kapitlet [om Sverige] bör läsas i sin helhet av varje svensk med ett intresse för både in- och utrikespolitik.”

Nu har detta kapitel utvecklats till en hel bok. Den karismatiske Pankin, som både varit Sovjetunionens utrikesminister och ambassadör i Sverige, söker svar på det svenska folkhemmets gåta genom att beskriva sina möten med kända och okända svenskar. Läs bland andra om den kungliga familjen, Olof Palme, Astrid Lindgren, Ingvar Kamprad och Anna Lindh.

Som sagt: upptäck bokförlaget Efron & Dotter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: