• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

VALser i dur, VALser i moll! Del 3: Moderaterna

ModeraternaLäs alla delar i den här lilla serien under VALser i dur, VALser i moll i högerspalten!

Moderaterna har metamorferat sig. Mer på gott än på ont. Även om det ibland känns som om de blivit – eller låtsas vara – något av ett ”s light”. Deras satsningar på arbete åt så många som möjligt med lite nya grepp och mod att säga sådant som de vet inte faller alla på läppen är bra – det handlar inte om att bara räkna sina egna kronor i den egna portmonnän just nu, i detta ögonblick. Det ska inte vara så att miljoner människor ska få bidragsavier i brevlådan (eller pengarna rätt in på sina konton) utan att de lagt särskilt många strån i kors – det är ovärdigt hela samhället, det är ovärdigt oss alla som individer.

Men så vanligt har det blivit med bidrag i Göran Perssons Sverige i alla möjliga och omöjliga former, att både asylsökande som ännu inte fått uppehållstillstånd och de, som ganska nyligen fått det, refererar till sina dagersättningar och bidrag som ”lön”. Det är sant: de kallar bidragen för ”lön” och väldigt, väldigt många tror på fullt allvar – och detta är sant! – att det är FN (!!) som betalar ut deras ”löner”! De tror inte på det när man säger att det inte är någon ”lön” och att det är det arbetande folket i landet Sverige som, genom sina skatter betalar för dessa bidrag. Det är skrämmande att informationen till dem som sökt asyl här är så urusel att sådana felaktigheter kan frodas.

Nu läser jag bara moderaternas – förlåt: ”nya moderaternas” – lilla valbroschyr som kommit ut till alla hushåll på Södermalm, inte deras nationella program (det kanske jag kommenterar vid ett senare tillfälle).

NEJ till:
Petigheter som att: ”Vi vill ha klottersanering inom 24 timmar”. Det är inte världens viktigaste insats och det kan dessutom samhället klara mycket väl utan politikerinblandning. ”Vi vill göra vården enklare för dig som patient, framför allt för de allra svårast sjuka”. Vad då: ”enklare för dig”? ”Vi vill att alla barn som lämnar skolan ska kunna läsa, skriva och räkna.” Jaha, och vem vill inte det? Bespara oss tomma och meningslösa floskler, lägg ner landstinget och sluta peta i skolans verksamhet hela tiden som s har gjort i alla år. Agera i stället för att snacka så mycket. Dessutom: ”En stadsdelsnämnd på Södermalm – det är en stadsdel”. Hellre: ”Ingen stadsdelsnämnd någonstans, det blir bara onödigt byråkrati och längre mellan människorna och makten”.

JA till:
Moderaterna vill ”rädda Ersta sjukhus”. Ja! Absolut! De vill ha ”alternativa arbetsförmedlingar som leverar och ställer krav.” Yes! Det behövs, och man borde passa på och lägga ner hela AMS när man ändå håller på!

I övrigt: moderaterna, vare sig de är ”nya” eller ”gamla”, tenderar att alldeles för mycket vilja lägga sig i sådant som folk även här, liksom i andra länder borde kunna klara av själv utan att politiker lägger sig i. Moderaterna har blivit allt ”socialdemokratiskare” när det gäller just tilltron till människor och deras egna förmågor att ta ansvar och att fatta egna beslut för sig och sina familjer men också för sitt närområde, sin hembygd. Det är trist. Men hur skulle det kunna vara anorlunda när alla moderater också är uppvuxna i Folkhemmet, styrt av s under hela deras liv?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: