• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

EU-kommisionären Olli Rehn flaggar för billigare mobilsamtal

EU-kommissionären Olli Rehn tycker att Finland ska arbeta målmedvetet för att de sänkta priserna på mobilsamtal mellan EU-länderna ska träda i kraft redan nästa sommar. Enligt Rehn gynnar billigare mobilsamtal inom unionen dess konkurrenskraft och hela den europeiska telekommunikationen.

"Finland bör arbeta målmedvetet för att beslutet om en sänkning av roamingavgifterna ska framskrida. Det är mycket viktigt med tanke på Europas konkurrenskraft och den europeiska telekommunikationen.
I dag har vi 430 miljoner mobiltelefonanvändare i Europa när antalet i USA är under 200 miljoner. Skillnaden är betydande särskilt med tanke på att vi för 15 år sedan började från samma utgångspunkt."

EU-kommissionen har godkänt ett förslag som ska halvera dagens roamingavgifter. Kommissionen kommer att bestämma ett maximipartipris för vad en operatör kan debitera en utländsk konkurrent för användningen av dess nät. I bästa fall kan priset för mobiltelefonsamtal som man ringer från utlandet sjunka med 70 procent.

EU-kommissionens förslag om billigare roamingavgifter ska också godkännas av EU-parlamentet.

Källor:
YLEFNB logo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: