• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vickys Livs: Nu är det slut!

Lördagen den 19 augusti blev den sista dagen under Olssonsk regim för Vickys Livs. Janne höll öppet hus och bjöd på bål och folk strömmade ut och in och pratade om det som varit. Om vad bröderna Olsson, Janne och Affe, betytt för oss i kvarteren runt omkring. Och många var ledsna över att det blivit som det blivit och oroliga över vad som ska komma i stället. Janne lugnade folk med att en trygghet blir kvar när det kommer nya ägare: Storjanne, han som varit en klippa under hela den olssonska eran på Vickys.

Men Janne ville inte ha ett alltför sorgligt gravöl – eller ”gravbål”, som det blev eftersom han bjöd på bål och inte öl – så han gjorde vad han kunde för att lätta upp stämningen. Till alla dem som var oroliga för vad det nu ska bli av Vickys hade han lugnande ord: ”Det blir nog bra, det blir säkert lika bra som det varit hittills. Kanske t.o.m. bättre”. Och så sa han att han ju inte försvinner helt för han ska ju fixa i ordning Sofia-kiosken nere vid Vitabergsparken, nära Sofia skola. ”Det blir jättefint där, ni får komma dit sedan”, sa han och skrattade.

Så om två, tre veckor så får vi flockas därnere vid kiosken och peata bort en stund och handla något så det lönar sig för Janne att hålla öppet hela dagarna. När skolan börjar springer ju eleverna från den jättelika Sofia-skolan där och handlar godis också, så det blir nog full fart för Janne.

Många av stammisarna kom förbi Vickys och tog ett glas bål som Janne mixtrat ihop och plockade lite från plockebordet. Pratade som sagt om det som varit och berättade gamla minnen. Handlade det sista som fanns att köpa med 50 % rabatt. Suckade lite över världens gång och att allt förändras – fast när Frida och jag pratade om det så kom Björn och sa att han alltid brukar tänka att vi ju har det bättre än de i Bagdad, så vi ska inte gnälla. Och det ligger kanske något i det, åtminstone tröstar det honom att tänka så.

Här följer ett litet bildgalleri från Vickys Livs allra sista dag under olssonsk regim Det var toppen så länge det varade och vänskapen med Janne finns kvar på samma sätt som den gjort i 17 år hittills.

Från vänster:
1. ”Utförsäjning” eller ”utförsäljning – who cares?  2. Janne utanför Vickys kl 14.15  3. Storjanne i samspråk med en Vickys-vän.  4. Björn som gjorde Bajen-flodhästen (se tidigare Vickys-bloggningar under Vickys Livs i vänsterspalten).  5. MäklarRoger med fru  6. Jannes bål.  7. Båltilltugg.  8. Frida Super med Arne.  9. Och så Super-Frida igen, med ett glas bål  10. Skomakargrannen. Foto: Merit Wager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: