• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

“Afrikan arresterad för att ha praktiserat svart magi”

The Commission for the Promotion of Virtue and the Prevention of Vice (ung Kommissionen för Främjande av Dygd och Motarbetande av Synd) i Madinah arresterade nyligen en afrikansk medborgare som praktiserade svart magi i ett hus i en liten by utanför Madinah. Polisen och medlemmar av kommissionen hade spanat på mannen sedan förra året.

De hade fått en anmälan som rörde en man som utövade svartkonster. "Magikern" arbetade i en souvenirshop och påstod sig vara expert på trollformler och få människor att älska varandra. Han brukade ta 1.000 saudi rialer (ca 1.900 kronor) för sina tjänster.

Efter att ha fått in anmälningar mot mannen kontaktade en av kommissionens medlemmar mannen och påstod att han ville att en viss kvinna skulle bli kär i honom. Han sa att han misstänkte att hon ville ha en stor hemgift. Den misstänkte mannen sa till sin "klient" han han kunde ordna så att det blev bröllop utan någon hemgift alls. han gav sedan sin "klient" en talisman och några papper med märkliga teckningar. Då ingrep The Commission for the Promotion of Virtue and the Prevention of Vice och grep mannen samt överlämnade honom till den lokala polisen.

KoranenKommisionsmedlemmarna genomsökte afrikanens hem och fann flera föremål som användes i samband med utövandet av svartkonst samt ett brev till en annan magiker i Afrika.

"Svartkonst" anses hedniskt, det strider mot Koranens budskap och är inte tillåtet i Saudiarabien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: