• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Landet Megalomanien, del 14

MegalomanienPartiits toppars lyxkväll kostade 30 000 kronor. Det kan man läsa i Den Stora Morgontidningarna (DSM) idag. Endast det bästa är gott nog för Megalomanernas allra högsta megalomaner! Sålunda träffades huvudstadens politiska ledning (Partiit) under ledning av Billika Annström, finansborgarråd (!), och vräkte sig utan att blinka på skattebetalarnas bekostnad med en båtresa till ett slott där middag intogs. Förutom finansborgarrådet var även fastighetsborgarrådet, stadsdirektören och två politiska tjänstemän med på utflykten. Som alltså betalades med pengar ur allas vår gemensamma skattekista. Inte av Partiit, som dessa fem personer representerade.

Bland annat diskuterades, enligt DSM, trängselskatten och bostadsbyggandet i Stockholm.

”Återkommande under mandatperioden har stadshusledningen velat träffa oss. Det gör ju alla kommuner, men Stockholm har försökt systematisera det lite mer och kanske gjort det lite bättre än många andra”, säger riksdagsledamoten Nils Martinsson (P), som deltog vid middagen. Enligt honom brukar mötena äga rum i Stadshuset eller i Riksdagshuset.

”Det är klart att det är mysigt att åka båt på sommaren. Det var väl ett försök att göra det mer socialt avslappnat och få fram sitt budskap mer”, säger Nils Martinsson.

Vilket ”budskap”? De här människorna är så megalomana att de inte ens reflekterar en enda sekund över det synnerligen tvivelaktiga i att sitta och diskutera Partiit-angelägenheter medan man smörjer kråset på megalomanernas bekostnad. För är man medlem i Partiit, då gäller helt andra regler än för alla andra. Detta ser vi, gång efter gång efter gång. Men det får sällan eller aldrig några följder och folket, de trogna anhängarna av en politik och en hederlighet och solidaritet som inte längre finns, slår dövöronen till och fortsätter att hylla och rösta på DSL (Den Store Ledaren).

På fakturan för den här lyxiga utflykten nämns endast ”träff styrelsen P-riksdagsgruppen”. På deltagarlistan nämns en person som aldrig kom. ..Och till trerättersmiddagen drack sällskapet avec, sprit eller likör, till kaffet. Detta trots att Stockholms stad har spritfri representation. ”Vem bryr sig?” tycks Partiits representanter tänka. ”Vi är ju medlemmar i Partiit och då får – och kan – vi göra precis som vi vill. Det där med spriten gäller de andra, inte oss. Och det där med representationsregler och sådant tjafs, det gäller också de andra. Inte oss.”

Partiit får i år drygt 11 miljoner i partistöd. Men stadsdirektör Susse Bondling ansåg inte att Partiit skulle betala:

”Helt enkelt för att det var jag som tog initiativet till det och då kunde jag inte rimligtvis belasta Billika (Annström) för utgiften.”

Tror han att vi alla är dumma och korkade? Om han tog initiativet, varför såg inte han själv till att få kalaset betalt av Partiit???

Löjliga bortförklaringar finns alltid. Inte för att de behövs; i Megalomanien är det Partiit som envåldshärskar och vad dess företrädare än hittar på så klarar de sig med knappt svedda vingar – folkets stöd har de ändå alltid. Och tillsätter man bara en liten utredning så kan man begrava frågan och få kritiker att glömma bort det skedda och så fortsätter man som om inget hänt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: