• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

    • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
        Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Tre innehållsrika timmar den 17 januari 2008. Del 1.

Det var svårt att få tag i en taxi på morgonen, vid halv niotiden. Jag fick ringa flera gånger, till olika taxibolag. Till slut kom en som hade haft en körning till mina kvarter.

Det var ett härligt, klart och fint väder och vi pratade lite om det (som man ofta gör först) och om vilken väg han skulle köra mig till Vanadisvägen. Hur det nu var så blev det så att jag frågade varifrån han kom, ursprungligen, och han frågade mig. Han hörde väl att jag inte var svensksvensk och jag både såg och hörde att han inte var det.

Taxichauffören var från Irak. Han hade kommit hit för tio år sedan, nu körde han taxi och det verkade han nöjd med. När han hörde att jag skulle ut till MIG (=Migrationsverket) i Solna med ett tv-team var det som att öppna en ketchupflaska.

De är dumma! Svenskarna. Det kommer hit massor av människor från Irak och från inte Irak men de har papper att de är från Irak. Sedan de berättar en historia, Migrationsverket frågar ingenting, de stämplar bara PUT. Så många människor som kommer hit har jättemycket pengar. Mycket, mycket pengar. De köper hus och lägenheter här, sedan de åker till Syrien och de bor där och de åker hit ibland.

Det var en total bekräftelse på vad som även rapporterats från oberoende källor i helt andra delar av Sverige. Hå hå ja ja… Han fortsatte:

Många har rånat och stulit pengar. Var får man annars så mycket pengar från? Miljoner kronor. Många miljoner. Varför ska de få uppehållstillstånd i Sverige? Jag känner en kille, han kom hit för ett år sedan. Han fick genast tillstånd. Han har redan rest till sju, åtta länder, han har jättemycket pengar. Svenskarna är dumma.

Ungefär så och lite till sa han.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: