• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitor counter
  • RSS Merit Wager

“Huset som riksdagsmännen skyr”

Sveriges riksdag logoRiksdagens bostäder finns på tio olika adresser i innerstan. Skillnaden mellan toppen och botten när det gäller popularitet är stor.

Den riktiga skräckadressen är Jungfrugatan 15 på Östermalm, där riksdagen äger ett antal lägenheter i bostadsrättsföreningen Jungfrun. Nöjd-kund-index ligger här på bottennoteringen 27,2 som kan jämföras med fastigheten på Norrlandsgatan 14 där 100 procent är nöjda eller mycket nöjda.

Vad är det som riksdagsledamöterna skyr på Jungfrugatan 15? Realtid.se har talat med flera ansvariga på riksdagen, men alla står lika undrande. Vi har också talat med de vanliga dödliga i bostadsrättsföreningen, som inte heller förstår varför riksdagsledamöterna är missnöjda.

Till sist fick vi tag på en riksdagsledamot, som under löfte om att vara anonym berättade vad han tyckte. Huset var "dassigt" helt enkelt. Visst var läget på Östermalm bra, visst var det nära till Östermalmshallen, men huset är ett trist funkishus med trista lägenheter. Dassigt, som sagt.

Läs mer i artikeln Huset som riksdagsmännen skyr av Martin Borgs! Läs om oerhört bortskämda, mycket högt arvoderade riksdagsledamöter med massor av förmåner som gör att lönen blir ännu mer värd (fri dator, fri telefon, fri dagstidning, fria resor, fri bostad eller bostadsbidrag på upp till 7.000 kronor om de bor i egen bostad etc, etc) som gnäller och är missnöjda med både det ena och det andra.

Minska antalet gnällspikar från 349 till högst 199! Titta på andra länders parlament – var finns det proportionellt lika många riksdagsledamöter som i Sverige? Färre riksdagsledamöter = effektivare riksdagsarbete för då går det inte att flumma sig igenom sina år i riksdagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: